Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές με αφαιρεμένο το επάνω μέρος και χωρίς σπόρους1 μικρό χταπόδι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια, καλά ξεπλυμένο
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 190οC.Τοποθετούμε τις πράσινες πιπεριές που ετοιμάσαμε για γέμισμα σε μια κατσαρόλα με νερό, ίσα-ίσα να τις καλύπτει. Βράζουμε τις πιπεριές για λίγο, μέχρι να αρχίζει να αλλάζει το χρώμα τους, περίπου 2-3 λεπτά. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
Σοτάρουμε το χταπόδι σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περίπου 1 έως 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τις χρωματιστές πιπεριές και το τσίλι. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τις μισές πράσινες πιπεριές με το μίγμα του χταποδιού.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Οι γεμιστές πιπεριές μας τρώγονται ζεστές ή κρύες. Καλή Όρεξη!