Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ταραμοσαλάτα σε πέντε λεπτά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

150γρ. ταραμά κόκκινο
150γρ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
1 μικρό κρεμμύδι, περασμένο σε λεπτό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το ψωμί μέσα σε λίγο νερό και το στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Βάζουμε τον ταραμά μέσα σε μπλέντερ και το κτυπάμε αρκετά καλά με το λεμόνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για ακόμα λίγο το κτύπημα για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα, ούτε πολύ πηκτή αλλά ούτε και πολύ νερουλή.
Γαρνίρουμε με λίγες μαύρες ελιές και λίγη πάπρικα και σερβίρουμε την ταραμοσαλατα μας παγωμένη. Η ταραμοσαλατα που φτιάξαμε μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο μας.