Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μακαρονάδα με κόκκινη σκορδάτη σάλτσα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια δικής σας επιλογής
5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
2 φλιτζάνια τριμμένη φρέσκια ντομάτα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε.
Αφού γίνουν τα μακαρόνια μας τα ρίχνουμε στο τρυπητό και τα περνάμε από αρκετό τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα κρατάμε σε κοντά σε ζεστή εστία για να είναι ζεστά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό για να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αλατοπιπερώνουμε την σάλτσα και μισο-σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά και να αρχίσει να δένει.
Αφού δέσει και χυλώσει η σάλτσα μας κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με την σάλτσα από πάνω.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο τυρί την μακαρονάδα μας. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα.
Καλή Όρεξη!