Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κρέπες με σπανάκι!



            Υλικά για τη γέμιση:
            κρέπες
            κρεμμύδι
            ½ κιλό σπανάκι (4 δέσμες περίπου - μόνο τα φύλλα)
            2 αυγά
            1 1/4 φλυτζάνι γάλα
            1 κουταλιά σκέτο αλεύρι

            Εκτέλεση:
            Τηγανίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
            Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, το ανακα-
            τεύουμε και το πιέζουμε να φύγει ο ζωμός του. Βάζουμε το ανάλογο σπανάκι σε
            κάθε κρέπα, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε στη βάση του σκεύους του φούρνου
            ή πάϊρεξ (pyrex), μόνο σε μια σειρά. Κτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι μαζί, προσθέ-
            τουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό τις κρέπες. 
            Τις ψήνουμε στο
            φούρνο για 30 λεπτά.
            Καλή Όρεξη! 

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την συνταγή την έχει από  Μητέρα της.