Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μοσχαρίσιο συκώτι σε κόκκινη σάλτσα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

600 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουτουλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
3 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι το συκώτι σε μικρές μπουκιές αφού πρώτα το πλύνουμε με αρκετό καθαρό νερό.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το συκώτι και αφήνουμε να αρχίσει να αλλάζει ελαφρά χρώμα πριν το ανακατέψουμε για πρώτη φορά. Αφού ανακατέψουμε 1-2 φορές το συκώτι προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σουμάκι. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 1/2 φλιτζάνι νερό.
Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πώμα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα για περίπου 20-25 λεπτά. Αν πιεί τα υγρά του πολύ πιο γρήγορα προσθέστε ακόμη λίγο νερό για να ψηθεί και να μαλακώσει το συκώτι.
Σερβίρετε το συκώτι γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με πατάτα πουρέ ή με ρύζι. Καλή Όρεξη!