Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ποπ κορν σπιτικό και αφράτο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

2 χούφτες σπόροι καλαμποκιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και αλατίζουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα 2-3 φορές και αφήνουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ακούσουμε τους πρώτους σπόρους να σκάνε. Τότε ανακινούμε την κατσαρόλα για ακόμη 2-3 φορές και επαναφέρουμε στην φωτιά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι να κοπάσει να κοπάσει ο ήχος από το σκάσιμο των σπόρων, μετά από περίπου 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε το ποπ κορν μας με ακόμη λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το ποπ κορν με το αλάτι.
Σερβίρετε το ποπ κορν σας με μία παγωμένη μπύρα ή με μία σπιτική λεμονάδα!
Απολαύστε!