Συνταγή για ένα 3-4 άτομα
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτεςΣπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας από την φλούδα και τις βάζουμε για μισή ώρα μέσα σε ένα μπολ γεμάτο νερό.Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί
αρκετά.
Εντωμεταξύ κόβουμε τις πατάτες μας σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση ένα ντόμινο ή κάτι αντίστοιχο. Αν δεν έχετε κάποιο εργαλείο κουζίνας κατάλληλο για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι το οποίο είναι καλά ακονισμένο.
Βάζουμε λίγες-λίγες τις φέτες πατάτας μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα πατατακια μας. Βγάζουμε τα πατατακια μας από τη κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Αλατίζουμε τα πατατακια και τα αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς (περίπου 30 λεπτά) πάνω στο χαρτί.
Σερβίρετε τα πατατακια σας με μπιφτεκια και συνοδευστε με μια παγωμένη μπυρα. Καλή Όρεξη!