Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μπακλαβάς(στριφτός).


Ένα πολύ εύκολο γλυκό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να το κάνουμε το Πάσχα.
Υλικά :

750 γραμμάρια φύλλο κρούστας χοντρέ
500 γραμμάρια καρυδόψιχα (τριμμένη μέτρια)
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη μέτρια)
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο.

Για το σιρόπι :

1 κιλο ζάχαρη
Ο,75 κιλό νερό
1 κουτάλια του γλυκού χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση :

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, τα 200 γραμμάρια ζάχαρη, της 2 κουταλιές σούπας κανέλα και το Ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, κάνοντας ένα μίγμα για τη γέμιση.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο γάλακτος.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 55 έως 60 εκατοστών.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, περνούμε ένα μισό το στρώνουμε στο τραπέζι και βάζουμε με το κουτάλι (από τη γέμιση)από η μια άκρη του φύλλου έως την άλλη, μετά τυλίγουμε τι γέμιση με το φύλλο έτσι σχηματίζουμε ένα ρολό (το ρολό έχει διάμετρο 2 έως 3 εκατοστά.
Βάζουμε το ρολό στο κέντρο του ταψιού και στρίβοντας το το τυλίγουμε γύρο γύρο, μετά συνεχίζοντας να φτιάχνουμε ρολά γεμίζουμε το ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)