Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκό Νεραντζάκι ολόκληρο μικρό πράσινο


            Υλικά:

            30 νεραντζάκια  μικρα πρασινα 2 με 2,5 εκ

            1 κιλό ζάχαρη



            Εκτέλεση:
 
            Καθαρίζουμε τα νεραντζάκια και τους ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο με ειδικό

            εργαλείο και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα ξεπλένουμε

            καλά με άφθονο νερό και τα βάζουμε στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι

            να μαλακώσουν. Στο ενδιάμεσο τους αλλάζουμε και μια φορά το νερό τους. Όταν

            μαλακώσουν δηλαδή να τα τρυπάμε με την οδοντογλυφίδα, τα κατεβάζουμε από

            την φωτιά, τους αλλάζουμε και πάλι το νερό και για δύο μέρες τους αλλάζουμε το

            νερό κάθε 3-4 ώρες ώστε να ξεπικρίνουν. Θα βγάλουμε το νεραντζάκι σε τρυπητό,

            θα βάλουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό και όταν χοχλάσει θα

            ρίξουμε τα νεραντζάκια μέσα. Θα βράσουν επί 5 λεπτά και θα τα σβήσουμε. Την

            επόμενη μέρα θα το ξαναβάλουμε να βράσει μέχρι να δέσει και στο τέλος θα του

            στύψουμε  ένα λεμόνι.

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
από το τετράδιο συνταγών  της μαμάς της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)