Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γαλοπούλα γεμιστή!



Υλικά:
1 γαλοπούλα 3ων έως 4ων κιλών
250 γραμμάρια κιμάς (πρόβιος εάν δεν βρείτε 150 γρ. βοδινό και 100γρ. χοιρινό)
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμάρια λευκό κρασί
150 γραμμάρια ρύζι
2 έως 3 κρεμμύδι
Κανέλας ξύλο
2-3 γαρίφαλα
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε από τη γαλοπούλα τα εντόσθια την πλένουμε και την καψαλίζουμε.
Βράζουμε το ρύζι με νερό και λίγο αλάτι.
Γέμιση: Σ΄ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνουμε με λίγο βούτυρο, συγχρόνως ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι πιπεράκι, μετά βάζουμε τον κιμά και το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση βάζοντας την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο έως ότου μηνούν στεγνά.
Όταν κρυώσει η γέμιση γεμίζουμε την γαλοπούλα, τη ράβουμε και τη βάζουμε σε μια γάστρα ρίχνουμε επάνω της το υπόλοιπο βούτυρο και τη σκεπάζουμε(εάν δεν έχουμε την βάζουμε σ΄ένα ταψί τυλίγοντας τη μ΄αλουμινόχαρτο.
Την ψήνουμε για αρκετές ώρες στους 170ΟC κι όταν δούμε ότι έχει ψηθεί ή ανοίγουμε τη γάστρα ή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία!
Την γεμιστή Γαλοπούλα εκτός από τα Χριστούγεννα Τρώγεται και τις κρύες Ημέρες τις Αποκριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)