Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο1.200γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
800γρ. κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1.5 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το μοσχαράκι γύρω γύρω. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμυδάκια τα οποία ροδίζουμε και αυτά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και την παπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας για ακόμα 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζανιού νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄. Αν το φαγητό πιεί πολύ γρήγορα το νερό του προσθέτουμε ακόμη λίγο.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πατατα πουρε ή με βρασμένο ρύζι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)