Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
12 φέτες πανσέτα ή καπνιστό μπέικον,
1 χούφτα φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι
4 κουταλιές της σούπας βουτύρου
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε φέτες
2 άσπρα καρότα (παστινάκη) , καθαρισμένα από το φύλο, κομένα κατά μήκος στην μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες
455γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
3 γεμάτες χούφτες τριμμένη παρμεζάνα
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε την παντσέτα με τα αρωματικά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα άσπρα καρότα. Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η πανσέτα να ροδίσει ελαφρώς και το παστινάκι να μαλακώσει.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για αλ τέντε, πάντοτε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας ξεχωριστά λίγο από το ζωμό τους. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά μας στο τηγάνι και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Έχοντας το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να γίνουν κρεμώδες. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερώνουμε.
Σερβίρετε τις ταλιατέλες σας ζεστές. Καλή Όρεξη!
Πηγή: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/parsnip-pancetta-tagliatelle-with-pa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)