Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινή σούπα για την Παραμονή των Χριστουγέννων!!!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο ή κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτσάνι σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού αρτύματα Cajun
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
250γρ. κατεψυγμένες μπάμιες
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο (βρασμένο)
250γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα (με χοντρό πάτο) αναμιγνύουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο μέχρι να μαλακώσει. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την γλυκιά πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το Cajun, τις μπάμιες, το ζωμό και 3/4 του φλιτζανιού νερό.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και το λουκάνικο και αφήνουμε την σούπας μας να πάρει μία βράση.
Μοιράζουμε το βρασμένο ρύζι σε μπολ σερβιρίσματος και πάνω από το ρύζι γεμίζουμε τα μπολ με σούπα.
Σερβίρετε την σούπα σας ζεστή. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο μωσαικο. Καλή Όρεξη!

Τη σούπα θα την κάνουμε για να την φάμε μετά την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)