Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Απορρόφηση σιδήρου.

Το σώμα απορροφά περίπου 25% του σιδήρου που υπάρχει στο κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Ενώ ο σίδηρος που υπάρχει στα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα δεν απορροφάται εξίσου καλά. Η απορρόφηση που περιέχεται στις τροφές αυτές βελτιώνεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση: βιταμίνης C (εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια, πιπεριές και ντομάτες), φρουκτόζης (φρούτα και χυμοί φρούτων), πρωτεΐνης κρέατος και ψαριού. Μην καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο μαζί με αυγά, πίτουρο, τσάι γιατί μειώνεται η απορρόφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)