Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φρεσκα ραβιολια σε αρωματισμενο ελαιολαδο


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ. φρέσκα ραβιόλια (κατά προτίμηση με 4 τυριά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, καλά πλυμένα
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες
Αλάτι/φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρημμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Προετοιμασία:
Βράστε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακά. Στραγγίζουμε τα ραβιόλια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τον σκόρδο μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύαμε τα φύλα μέχρι να μαράνουν ελαφρά και να αρωματίσουν το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με αυτό τα ραβιόλια μας. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο επειδή μπορεί να μην χρειαστεί το χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα.
Σερβίρετε τα ραβιόλια σας πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 μεγάλες και όριμες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι, στραγγισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένος
1 φλιτζάνι άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
Για την σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λίγο επιπρόσθετο για τις ντομάτες)
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε την επάνω πλευρά με το κοτσανάκι και το κρατάμε για καπάκι. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε το λάχανο με το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, και τον τόνο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα και τα κτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να δέσουν και να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Περιχύνουμε με την σάλτσα τα υλικά στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες, τις κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρετε τις ντοματες σας παγωμένες με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1 βιολογικό κοτόπουλο ολόκληρο (περίπου 1.5kg)
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
115γρ βούτυρο
ελαιόλαδο
1/2 ξυλάκι κανέλα
Μία γεμάτη χούφτα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 σκελίδες σκόρδο, με το φύλλο
565ml φρέσκο γάλα

Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 190°C.
Βρείτε μια άνετη κατσαρόλα που να χωράει ολόκληρο το κοτόπουλο και που να μπορεί να μπει και στο φούρνο. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το κοτόπουλο σε όλα του τα σημεία.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια/δυνατή φωτιά και λιώστε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφαιρούμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα και πετάμε τα υγρά από την κατσαρόλα.
Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στην ίδια κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα. Περιχύνουμε κατά διαστήματα το κοτόπουλο με τους χυμούς από την κατσαρόλα. Το ξύσμα από λεμονι θα βοηθήσει στο να δημειουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Για να σερβίρετε χωρίστε το κρέας από τα κόκαλα και τοποθετήστε στα πιάτα που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα. Περιχύστε το κρέας με σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρετε με βρασμένα λαχανικά ή και πουρε πατατας. Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινη σαλατα ζυμαρικων.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1/2 κιλό ζυμαρικά (Βίδες κατά προτίμηση)
1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετραγωνάκια
1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
1 κούπα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (οι δύο είναι για το βράσιμο των ζυμαρικών)
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι αλάτι (το 1/2 είναι για το βράσιμο των ζυμαρικών)
1/3 κουταλάκι πιπέρι σκόνη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:Σε κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό, όπου προηγουμένως έχετε προσθέσει το μισό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν βράσουν τα σουρώνετε (να στραγγίξουν καλά) και τα βάζετε σε μία σαλατιέρα. Ρίχνετε αμέσως το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε στην σαλατιέρα τις πιπεριές, το ζαμπόν, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε την σαλατιέρα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μπριζολες με σαλτσα μουσταρδας-πορτοκαλι


Συνταγες ς για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 μπριζολες με κόκαλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση honey mustard)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι)

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες και στις 2 πλευρές (4 λεπτά κάθε πλευρά).
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, την σάλτσα σόγιας, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για ακόμα 6-8 λεπτά, μέχρι να είναι ψηθεί το κρέας. Όσο ψήνονται οι μπριζόλες γυρίζουμε το κρέας 2-3 φορές.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με πατατα πουρε και βραστά λαχανικά. Καλή Όρεξη!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4-6 άτομαΥλικά:
400γρ. φράουλες
500γρ. γάλα φρέσκο250γρ. ζάχαρη άχνη
χρωματιστά μικρά τρουφάκια (υπάρχουν στα super markets)θήκες παγωτού από βάφλα (υπάρχουν στα super markets)

Προετοιμασία:

Πολτοποιούμε τις φράουλες πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε για 45 περίπου, μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με ένα σύρμα για 5-6 φορές. Το διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γεμίζουμε τις θήκες, αναποδογυρίζουμε και βουτάμε το παγωτό μέσα στα τρουφάκια.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τελεια Αμυγδαλωτα (Νηστισιμα)


Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για περίπου 18-20 τεμάχια

Υλικά:
300γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή τροφίμων για να λιώσουν
150γρ. ζάχαρη αχνή
30γρ. ανθόνερο
20γρ. κονιάκ
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική για επικάλυψη

Προετοιμασία:
Τοποθετούμε τη ζάχαρη άχνη, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το ανθόνερο και το κονιάκ σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
Αφού δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, γύρω στα είκοσι τεμάχια.
Βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και περνάμε ένα-ένα τα αμυγδαλωτά μας από την ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν με αυτή. Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά μας σε χάρτινα φορμάκια για τρουφάκια και αφήνουμε να σταθούν για λίγο.
Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Απολαύστε!

Κρέμα σοκολάτας.



Υλικά :
250 γραμμάρια κουβερτούρα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
35 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κονιάκ
2 κρόκους αυγών
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά προσθέτουμε ε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και τους κρόκους των αυγών και 2 με 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Όλα μαζί τα κτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη και απαλή κρεμά.
Την χρησιμοποιούμε στο να φτιάξουμε τούρτες, πάστες, προφιτερόλ, αλλά και σκέτη σε μπολάκια και παγωμένη είναι ένα ευχάριστο γλύκισμα.
Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Γαριδες τζαμπο σουβλακι με μεξικανικη ντοματοσαλατα.

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπρόσθετο για την σχάρα
20 γαρίδες τζάμπο, καθαρισμένες καλά, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
4 ώριμες ντομάτες, μοιρασμένες κατά μήκος
2 μέτριες πράσινες ντομάτες, μοιρασμένες κατά μήκος
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπ
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι jalapeno (με σπόρους)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Προετοιμασία :
Βυθίζουμε 20 ξύλινα σουβλακια σε μια λεκάνη με νερό για 30 λεπτά.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο και το τζίντζερ. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα στο μεγάλο μπολ τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι πάρουν όλες λίγο από το σκορδάτο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στο ψυγείο τοποθετούμε και το μέτριο μπολ με το μείγμα σκόρδου που κρατήσαμε από πριν.
Ζεσταίνουμε το γκριλ μας αρκετά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τις ντομάτες μας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες να καλυφθούν με το λάδι και τις τοποθετούμε στο ζεστό γκριλ (με την σάρκα να βλέπει προς τα πάνω). Ψήνουμε τις ντομάτες μας για 4-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (οι πράσινες ντομάτες ίσως να χρειαστούν λίγο περισσότερο). Κατεβάζουμε από το γκριλ τις ντομάτες, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα και ψιλοκόβουμε την σάρκα. Βάζουμε την σάρκα της ντομάτας στο μέτριο μπολ με το μείγμα σκόρδου. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το χυμό από το λάιμ, το πιπέρι jalapeno, την ζάχαρη, τον φρέσκο κόλιανδρο και το βασιλικό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις γαρίδες μας και τις περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια. Ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τις γαρίδες σας απευθείας από το γκριλ συνοδεύοντας τις με την μεξικάνικη ντοματοσαλατα. Καλή όρεξη!


Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σιρόπι λεμονιού


Υλικά :

Χυμός λεμονιού από 10 λεμόνια (περίπου 350 ml)
Το ξύσμα από 3 με 5 λεμόνια
200 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)


Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας όλα και τα βράζουμε μέχρι να διαλάθει καλά η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε μετά το σιρόπι μας σε μπουκάλια που να κλείνουν καλά, κι όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο μας.
Σερβίρετε βάζοντας σε ποτήρι παγάκια θρυμματισμένα πάνω από τη μέση και περίπου το 1/4 του ποτηριού μας σιρόπι.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Γαλλικη χωριατικη ομελετα φουρνου.


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι πατάτες, καθαρισμένες από την φλούδα και κομμένες σε μικρούς κύβους
5 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την Γεύση.

Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175οC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε για 3 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει αλλά πριν ακόμα γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις πατάτες και αρτύζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζουμε τις πατάτες πάνω σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις βάζουμε με το μπέικον. Το περιττό λίπος στο τηγάνι το πετάμε.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να λιώσει. Βάζουμε το μείγμα των αυγών στο ζεστό τηγάνι και προσθέτουμε ομοιόμορφα τις πατάτες με το μπεικον και το σχοινόπρασο.
Τοποθετούμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα. Γυρίζουμε την ομελέτα σε μία πιατέλα και κόβουμε στην μέση.
Σερβίρουμε αμέσως με μία ωραία σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Λεμονόπιτα



Υλικά :
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
150 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από 3 λεμόνια
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 με 5 αυγά
1 με 2 βανίλια
3 φύλλα κρούστας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα από τα 3 λεμόνια και τις βανίλιες και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας κολλήσουν.
Όταν δούμε ότι παίρνει να γίνει κρεμά, κτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και τα προσθέτουμε.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράσει και η κρεμά μας αφράτη αφράτη είναι έτοιμη, τότε λίγο λίγο ρίχνουμε και το χυμό από ένα λεμόνι, και την κατεβάζουμε.
Στρώνουμε στο ταψί από κάτω κι από δίπλα τα φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα και ρίχνουμε την κρεμά μας.
Όταν η κρέμα μας πάρει ένα ξανθό χρώμα (με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε εάν είναι έτοιμη )την κατεβάζουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (εάν τρώτε).

Τρώγετε και ζεστή (προσοχή όχι όταν την βγάλουμε από το φούρνο) αλλά και κρύα.
Καλή Επιτυχία και Καλές Απόλαυσης.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μαρμελαδα ροδακινο.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 7-8 βαζάκια

Υλικά:
2kg ροδάκινα αρκετά ώριμα
1,5kg ζάχαρη
6-7 φύλα δυόσμο ή μέντα, καλά πλυμένα και στεγνά
Χυμό από 1 λεμόνι

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα στεγνά φύλλα δυόσμου ή μέντας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε κατά διαστήματα την μαρμελάδα, ώστε να μην κολλήσουν τα φρούτα στον πάτο και αλλοιωθεί η γεύση.
Ελέγχουμε εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζοντας μια κουταλιά σε ένα στεγνό πιάτο, φυσάμε για να κρυώσει γρήγορα και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μια γραμμή. Αν αφήνει δρόμο που δεν κλείνει, η μαρμελαδα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμονι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε ερμητικά και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε έτσι τα βαζάκια για τουλάχιστον 12 ώρες.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011




Συνταγες για ολα τα γούστα!

Συνταγή για 3-4 άτομα

Υλικά:
500γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
12 κομμάτια ανανά
12 φέτες αγγουράκι
12 κομμάτια κόκκινη πιπεριά

Για την Μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

Προετοιμασία:
Τοποθετούμε το φιλέτο στο καταψύκτη για μισή ώρα περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ. Βγάζουμε το κρέας από το καταψύκτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το κρέας μέσα στο μπολ με την σάλτσα μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Στραγγίζουμε το κρέας από την σάλτσα και περνάμε το κρέας εναλλάσσοντας το με τα λαχανικά σε σουβλάκια.
Ετοιμάζουμε το γκριλ μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας απευθείας από το γκριλ με βρασμένο ρύζι. Καλή Όρεξη!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γαύρος Σαγανάκι με φέτα και ντομάτα.



Υλικά :

1/2 κιλό γαύρο
200 γραμμάρια νερό
150 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη (χωρίς φλούδες και σπόρια)
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (εάν τρώτε)
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη.

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150 γραμμάρια νερό και τον γαύρο και τα βράζουμε, όταν δούμε ότι ο γαύρος είναι μαλακός τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το νερό.
Όταν ο γαύρος κρυώσει τον ανοίγουμε στα δυο και πετάμε τη βελόνα του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη στο τρίφτη(χωρίς φλούδες και σπόρια) ντομάτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια νερό και τη βράζουμε, όταν το νερό μας τελειώσει ρίχνουμε τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη, κόκκινη και καυτερή (εάν τρώτε), αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τον γαύρο και την κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους φέτα.
Μετά τα βράζουμε όλα μαζί για 3 με 5 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή Επιτυχία και Καλές Απόλαυσης

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011



Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
6 κρόκοι αυγών
50γρ. κορν φλάουρ
200γρ. ζάχαρη
επιπλέον ζάχαρη για την επιφάνεια

Προετοιμασία:
Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα που κρατήσαμε και δεν ζεστάναμε. Με ένα σύρμα κτυπάμε καλά τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και να μη ψηθούν τα αυγά. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε με το μείγμα 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη.
Βάζουμε τα μπολ κάτω από πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
Σερβίρετε παγωμένη την κρέμα καταλάνα και απολαύστε!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011


Συνταγες για όλα τα γούστα!

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:
18 φέτες ώριμης ντομάτας (ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές)
400γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες (όπως οι ντομάτες)
1-1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο, καλής ποιοτητας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λευκό, σκόνη

Προετοιμασία:
Μοιράζουμε και ταχτοποιούμε σε έξι πιάτα, εναλλάσσοντας τις φέτες ντομάτας με την μοτσαρέλα, το μπέικον, τα φύλλα βασιλικού και της ρόκας.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Κτυπάμε με ένα σύρμα τα υλικά στο μπολ μέχρι να σπάσει το ελαιόλαδο και να ενωθεί με το ξύδι. Μοιράζουμε και περιχύνουμε την σάλτσα μας πάνω από τις σαλάτες.
Σερβίρετε τις σαλάτες σας με φρέσκο ψωμί αλειμμένο με πάστα ελιάς. Καλή Όρεξη!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γούστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο σε κύβους
Μερικά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο ακόμη για το ψήσιμο στη σχάρα)
1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά (κατά προτίμηση πράσινη)
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονι
Μερικές οδοντογλυφίδες

Προετοιμασία:
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε μια σχισμή στο κάθε ένα από τα στήθη κοτόπουλου έτσι ώστε στο να σχηματιστεί μια τσέπη. Πιέστε το στήθος με την παλάμη σας προς τα κάτω και με το μαχαίρι κόψτε περίπου στη μέση στο πλάτος του στήθους. Προσέξτε να μην κόψετε το στήθος εντελώς διότι δεν θα είναι εύκολο να το κλείσετε μετά. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε τα υλικά και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε την φωτιά.
Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και αφήστε να βράσουν για 12 λεπτά ή μέχρι να καταστηθεί αρκετά και να σχηματιστεί μια πυκνόρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς (θερμοκρασία δωματίου).
Αφαιρέστε τις τσέπες κοτόπουλου από το ψυγείο και μοιράστε την σάλτσα στο εσωτερικό κάθε στήθους. Προσέξτε να μην βάλετε υπερβολική σάλτσα σε κάθε τσέπη. Συνήθως κάθε μία τσέπη παίρνει περίπου 1 με 1,5 κουταλιές σάλτσας. Αν σας περισσέψει σάλτσα, κρατήστε την για γαρνιτούρα.
Προσθέστε στην τσέπη κοτόπουλου τη φέτα πάνω από το μείγμα σάλτσας και κλείστε την ερμητικά χρησιμοποιώντας μερικές οδοντογλυφίδες. Αν η τσέπη δεν κλειστεί καλά τότε πιθανότατα θα χυθεί η σάλτσα από το εσωτερικό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι τα κλείσατε καλά.
Προετοιμάστε το σχάρα (οποιοδήποτε είδος διαθέτετε) σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στην σχάρα και ψήστε για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα και αλείφοντας τα με ελαιόλαδο σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με ψητές πατάτες φούρνου. Καλή Όρεξη!