Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
Για τα μπιφτεκια:
750gr βοδινό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, περασμένο στο τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά, όση πάρει
Για το σερβίρισμα:
6 ψωμάκια για χαμπερκερ
6 φέτες τυρί τσένταρ
6 φέτες φρέσκο ανανά (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ένταμ
1 φλιτζάνι μαρούλι, ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο φούρνο (προαιρετικό)
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο μπολ (εκτός από την φρυγανιά) και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρις ότου το μείγμα μας πλάθετε σε μπιφτέκια και δεν κολλά στα χέρια μας. Πλάθουμε έξι μπιφτέκια με το μείγμα μας και τα αραδιάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Τοποθετούμε την πιατέλα μας στο καταψύκτη για να σφίξει το μείγμα.
Ετοιμάζουμε το γκριλ μας (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το γκριλ αρκετά τοποθετούμε πάνω τα μπιφτέκια μας όπως είναι παγωμένα και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Στο ίδιο γκριλ ψήνουμε και για μερικά λεπτά τις φέτες ανανά για να καραμελώσουν αλλά να μην λιώσουν.
Στήνουμε τα σάντουιτς μας χρησιμοποιώντας τα υλικά για το σερβίρισμα όπως και σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας ζεστά με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)