Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κοτοπουλο τεριγιακι με μελι.


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου,
χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού σάλτσα Τεριγιάκι (teriyaki)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές σπορέλαιο για μαγείρεμα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια καθαρισμένα και χοντροκομμένα διάφορα λαχανικα
(καρότα, κολοκυθάκια, γλυκές πιπεριές-
οποιουδήποτε χρώματος, μπρόκολο, σέλινο, κ.λπ.)
Αλάτι/Πιπέρι

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το λάδι (υψηλή θερμοκρασία), κατά προτίμηση σε ένα γουόκ και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το τζίντζερ μέχρι να πάρουν ροδίσει ελαφρά το κοτοπουλο. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Αρχίζουμε να προσθέτουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε, ξεκινώντας πρώτα με τα πιο σκληρά. Δηλαδή, αν ετοιμάσατε όλα τα λαχανικά που αναφέρονται πιο πάνω, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα καρότα και το μπρόκολο και να τελειώσετε με τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα λαχανικό στο γουόκ σας θα πρέπει να το ανακατέψετε για μισό με 1 λεπτό πριν προσθέσετε το επόμενο είδος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι μαζί με τα λαχανικά.
Βάλτε τη σάλτσα teriyaki και το μέλι σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μέλι σας είναι πολύ πηκτό προσθέσετε λίγο περισσότερο teriyaki.
Προσθέστε την σάλτσα που ετοιμάσατε στο γουόκ με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να καλύψει η σάλτσα όλα τα υλικά στο γουόκ. Όλη η διαδικασία ψησίματος πρέπει να γίνει σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε ζεστό με κάποια κινέζικα νουτλς. Καλή Όρεξη και….. προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κινέζικα ξυλάκια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)