Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
Μερικά φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 /4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φέτα πολύ σκληρή τριμμένη με τα χερια μας σε πολύ μικρά κομματάκια
2 αυγά
1 φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
αραβοσιτέλαιο
αλεύρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σ΄ ένα μπολ τα τριμμένα στο τρίφτη κολοκυθάκια, τα τριμμένα στο τρίφτη κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φύλλα του δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τριμμένη με τα χέρια μας φέτα, τα αυγά μας κτυπημένα ελαφρά (όλα μαζί ασπράδια και κρόκους),τριμμένη φρυγανιά (όσο χρειαστεί για να γίνει ένα μίγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια), αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα καλά το κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε .
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας αρκετό αραβοσιτέλαιο και το βάζουμε στην φωτιά να κάψει.
Πλάθουμε μικρές μπάλες από το μίγμα μας, τις πατάμε λίγο με το χέρι μας, τις αλευρώνουμε καλά κι όταν κάψει το αραβοσιτέλαιο τις τηγανίζουμε.
Όταν έχουν ροδίσει καλά τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σερβίρονται σε πιατέλα σκέτες ή με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι .
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.
Μπορείτε να αλλάξετε την φέτα με κεφαλοτύρι ή γλυκό τυρί σκληρό τριμμένα στο τρίφτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)