Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, περασμένο στον τρίφτη
2 φλιτζάνια μαύρη μπύρα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε την μπύρα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Χαμηλώστε τη φωτιά αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει και κατεβάστε από την φωτιά.
Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες. Ψήστε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ τηγάνι γκριλ σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Στα μισά του ψησίματος προσθέστε τη σάλτσα μπίρας και χαμηλώστε την φωτιά. Αφήστε τις μπριζόλες να απορροφήσουν τις γεύσεις της σάλτσας μέχρι να ψηθούν καλά.
Σερβίρονται ζεστές με τηγανιτές πατάτες. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)