Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τέλειο Μους Σοκολάτας.




Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

5 ασπράδια αυγών (κατά προτίμηση βιολογικά)

175 ml κρέμα γάλακτος

ζάχαρη άχνη ή σκόνη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προερετικό)

Προετοιμασία:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει εντελώς, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 4-5 λεπτά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια και τα χτυπάμε και αυτά σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την μαρέγκα στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.

Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. και την αφήνουμε να παγώσει καλά.

Σερβίρετε τα μους σοκολατας σας πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή σκόνη σοκολατα , ή και τα δύο μαζί. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)