Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πανακότα (Αυθεντική Ιταλική Συνταγή)



Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού

1 κλωναράκι φυσική βανίλια

2 φλιτζάνια φρέσκα κρέμα

3 φύλλα ζελατίνης

Προετοιμασία:

Ξεκινούμε τοποθετώντας τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά μέχρις ότου να μαλακώσουν εντελώς.

Βάζουμε την φρέσκα κρέμα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και με την ζάχαρη. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την βανίλια και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρις ότου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε την ζελατίνη στην κατσαρόλα με την φρέσκα κρέμα.

Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη και κατεβάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε το μείγμα μας σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 5-6 ώρες για να σφίξουν.

Πριν τα σερβίρουμε τα ξεφορμάρουμε τοποθετώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Σερβίρετε την πανακοτα γαρνίροντας την με μαρμελαδα φραουλα ή καραμέλα. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)