Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ριγανάτα βοδινά στέικ στην σχάρα



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοντροκομμένα βοδινα στεικ (T-bone)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο

Αλάτι

Προετοιμασία:

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και αλείψτε και τις δύο πλευρές με το μείγμα ελαιόλαδου. Σκεπάστε το ταψάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο μία ώρα πριν το ψήσιμο. Προθερμαίνουμε το γκριλ μας σε μέτρια/ψηλή φωτιά. Τοποθετήστε το κρέας στο γκριλ όταν είναι αρκετά ζεστό. Ψήστε τα φιλέτα για περίπου 3 με 4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση σας. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο στο γκριλ αλατίζουμε το κρέας μας.

Σερβίρετε τα στεικ σας απευθείας από το γκριλ με σαλατα και πατάτα πουρέ. Για επιδόρπιο επιλέξτε σοκολατοπιτα.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)