½ κιλό φάβα
Αλάτι
2 έως 3 κρεμμύδια
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο πολύ καλό
Εκτέλεση :
Βράζουμε τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Την ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Την κατσαρόλα δεν την σκεπάζουμε γιατί φουσκώνει.
Όταν την κατεβάσουμε από τη φωτιά την στρώνουμε σ΄ ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την σερβίρουμε κόβοντας τη σε κομμάτια όπως τα γλυκά και την πασπαλίζουμε με τριμμένα ξερά κρεμμύδια, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λεμονί κι Ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)