Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μεξικάνικο Κουκαμόλε (Guacamole)



Συνταγες για 4-6 άτομα

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, περασμένο στο τρίφτη

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρο, ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ώριμη ντομάτα, καθαρισμένες από σπόρους και φλούδα, ψιλοκομμένες

Nachos chips για σερβίρισμα

Προετοιμασία:

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρέστε το κουκούτσι, και με ένα κουτάλι αφαιρέστε την σάρκα από την φλούδα και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ.

Με ένα πιρούνι, πολτοποιήστε το αβοκάντο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ακόμα λίγο με το πιρούνι. Δοκιμάστε το κουακαμόλε και προσαρμόστε την γεύση στα γούστα σας προσθέτοντας αλάτι ή πιπέρι.

Κρατήστε τις ντομάτες σε ένα άλλο μπολ ξεχωριστά μέχρι να την ώρα του σερβιρίσματος.

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα στο κουκαμόλε και ανακατέψτε με καλά.

Σερβίρετε το κουακαμόλε συνοδεύοντας με λιωμένο τυρί, τσιπς Nachos και sour cream. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)