Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Σκορδάτος Σολομός στα κάρβουνα.



Συνταγες για 4

Υλικά:

1kg φιλέτα σολομού (καθαρισμένα)

1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα τσίλι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)

2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο (πολτοποιημένο)

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

Προετοιμασία:

Προετοιμάστε μια υπαίθρια ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε ένα τηγάνι γκριλ αν δεν έχετε ψησταριά).

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη. Κρατήστε 4 κουταλιές από το μείγμα για να το χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Μαρινάρετε τα φιλέτα ψαριών στο υπόλοιπο μείγμα για 30 λεπτά.

Ψήστε στο γκριλ το σολομό για 4-7 λεπτά σε κάθε πλευρά ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλείψτε το σολομο με την μαρινάδα που κρατήσατε προηγουμένως.

Αφαιρέστε από την σχάρα τα φιλέτα και τοποθετήστε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)