Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ρυζόγαλο



Συνταγές για 6 άτομα

Υλικά
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλαουρ.
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
κανέλα

Προετοιμασία:
Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Λίγο πριν απορροφήσει όλο το νερό κατεβάζουμε από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε μία άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3.5 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και επαναφέρουμε στην φωτιά. Αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μικρό μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλαουρ, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια. Ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλαουρ στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο από πάνω με κανέλα.
Σερβίρετε το ρυζόγαλο σας ζεστό ή παγωμένο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)