Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μπεκρής μεζές...αλλιώτικος.


Υλικά

5 λουκάνικα χωριάτικα
1 κg χοιρινή τηγανιά (ή μπούτι σε μπουκίτσες)
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο και λευκά σε κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες (αν θέλω και κόκκινη ή κίτρινη)
2 κρεμμύδια ξερά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
700 ml κόκκινο κρασί
αλάτι +πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα κρεμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να γλασσάρουν.
Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε το χοιρινό και προσθέτουμε και τα λουκάνικα.
Τα ενώνουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε την μουστάρδα και τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού πάρουν μία βράση ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιεί τα υγρά του.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατατούλες ή πιλάφι αν θέλουμε αλλιώς τρώγεται κανονικότατα σαν κρασομεζές.

Καλή μας απόλαυση!!! από: http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)