Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μπριζόλες με λαδορίγανη στα κάρβουνα


Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1.5 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο διαθέτει πώμα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ και κλείνουμε με το πώμα για να κρατήσουμε τα αρώματα μέσα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα για να έχουν μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε σχάρα όχι πολύ κοντά στα κάρβουνα. Αφήνουμε να θωρακιστεί το κρέας εξωτερικά (2-3 λεπτά) και γυρίζουμε. Αλείφουμε το κρέας με την λαδορίγανι και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του ελαιολάδου. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος αλατίζουμε το κρέας. Ψήνουμε σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις.

Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με πίτα και σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)