Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Φαρφάλλε στο σκόρδο και σάλτσα μπέϊκον
Συνταγή για 4
Συστατικά:
500g Φαρφάλλε (ζυμαρικά)
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
(Επιπλέον παρμεζάνα για γαρνίρισμα)
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με πακέτο κατευθύνσεις για al dente. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τον τόπο κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Επιστροφή στο ταψί και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και κρατήστε μακριά από πηγές θερμότητας.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Μετά την πλήρη λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και τα σωτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέστε το μπέικον και εποχή με αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μπέικον παίρνει μια goldish χρώμα αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το για πέντε λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Επιστρέψτε το τηγάνι στη θερμότητα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Προσθέστε το 1 / 2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθεί και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε ενώ ακόμα ζεστό γαρνιρισμένο με επιπλέον παρμεζάνα.
Απολαύστε το!!!
από http://xs-recipes.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)