Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011
Λεμόνι-Ginger φτερούγες κοτόπουλου.
Συστατικά:
18 συνολικά φτερούγες κοτόπουλου, split
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 φλιτζάνι μέλι
1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, κιμά
3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)
3 κουταλιές νερό
Προετοιμασία:
Αναμίξτε σε ένα μικρό σάλτσα-pan το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και νερό. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε για 12 λεπτά, για να ρυθμίσετε τη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και να διατηρήσουν ζεστό.
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα και ανακινήστε το φτερούγες κοτόπουλου στο αλεύρι στο παλτό. Τοποθετήστε αρκετά φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τη θερμότητα καλά. Βαθιά τηγανίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε το με τη σάλτσα.
Σερβίρετε ενώ ακόμα ζεστό με ρύζι ατμού.
Απολαύστε το!!!
από : http://xs-recipes.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)