Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αμερικανική Πανκέικ.

Συνταγή για 6-8

Συστατικά
1,5 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλευριού
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 / 4 κουταλάκι αλάτι
1 1 / 4 φλιτζάνια γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
Σιρόπι σφενδάμου και φρούτα (φέτες μπανάνας και φράουλες) για το γαρνίρισμα
1 κουταλιά βούτυρο για μαγειρική

Προετοιμασία:
Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Κάνετε ένα φρεάτιο στο κέντρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χύστε το μίγμα του γάλακτος σε αλεύρι μίγμα και να κερδίσει όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφήστε το να λιώσει εντελώς.
Ρίξτε ή εισπράξετε το κτύπημα επάνω στο ζεστό τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου 1 / 4 φλιτζανιού για κάθε τηγανίτα. Αφήστε το να καφέ από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τη σειρά του το πάνω για να μαγειρέψουν τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε ζεστό και γαρνίρετε με maple suryp και κάποια φρούτων σε φέτες από πάνω.

Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)