Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
Φαρφάλλε σε σάλτσα ντομάτας και Μαύρες Ελιές.
Συνταγή για 4
Συστατικά:
500g. Φαρφάλλε ζυμαρικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 / 2 κούπα άσπρο κρασί
3 κουταλιές κουκουνάρια
15-20 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό, θρυμματισμένα
½ κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι / πιπέρι
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με πακέτο κατευθύνσεις για al dente. Βάλτε τα ζυμαρικά κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και την επιστροφή στην κατσαρόλα Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε στο παλτό.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο αφήστε το να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά Σοτάρετε το κουκουνάρι και το σκόρδο πολτοποιημένες. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το αποξηραμένο βασιλικό. Ανακατέψτε για ένα λεπτό και προσθέστε το τριμμένο ντομάτες και 1 / 3 κούπα νερό. Φέρεται να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά (δεν υπάρχει καπάκι). Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. 3 λεπτά πριν το τέλος προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε τη σάλτσα.
Όταν πήξει η σάλτσα προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε να συνδυάσουν. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο ελιές και να συνεχίσει να ανακατεύετε απαλά ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά, ενώ ακόμα ζεστό και πασπαλίζεται με τριμμένη παρμεζάνα.
Απολαύστε το!
από : http://xs-recipes.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)