Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κανελόνια με σπανάκι και Λευκό Τυρί Σάλτσα


Συστατικά:
12 Κανελόνια
1 μεγάλο μάτσο σπανάκι, κομμένα από διενεργούνται επί του παρόντος1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 / 4 φλιτζανιού τυρί ricotta, θρυμματισμένο
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη
1 / 3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 / 2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Προετοιμασία:
Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να προετοιμάσει την κανελόνια. Βράζουμε τους σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι μισό-μαγειρεμένα (δεν έχει ακόμα al dente), αφαίρεση, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Αφήστε τα ζυμαρικά από την πλευρά της και να αρχίσει την προετοιμασία της γέμισης.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι πυκνές. Ανακατεύετε μέχρι να σπανάκι είναι μισό μειωθεί σε όγκο και προσθέστε το τυρί ricotta. Ανακατέψτε για ένα λεπτό μέχρι να συνδυάζουν όλα τα συστατικά και την εποχή με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε τα συστατικά για να κρυώσει. Με μια κουτάλα κουτάλι αρκετή γέμιση και συμπληρώστε τα κανελόνια. Ρυθμίστε το γεμάτο κανελόνια δίπλα-δίπλα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Όταν όλα τα κανελόνια είναι στο πιάτο περιχύστε το με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και μια goldish κρούστα διαμορφώνεται στην κορυφή.

Σερβίρετε ζεστό και ... ॥ Απολαύστε το!


από : http://xs-recipes.blogspot.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Σπετσοφάι.


Υλικά :

700 γραμμάρια πιπεριές διάφορα χρώματα κομμένες στα τέσσερα

700 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα κομμένα ροδέλες ένα με ενάμισι εκατοστό

1 κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

Εάν τρώτε καυτερό μια μεγάλη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τις πιπεριές τις κόβουμε στα τέσσερα και τις στεγνώνουμε καλά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι βαθύ Ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά κι όταν κόψη τηγανίζουμε τις πιπεριές, όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με κουτάλα τρυπητή, η μια μια με το πιρούνι μας και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας .

Αδειάζουμε το Ελαιόλαδο που περίσσεψε από το τηγάνισμα, και βάζουμε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε κομμένα ροδέλες χωριάτικα λουκάνικα και τα κοκκινίζουμε για λίγο σκέτα.

Όταν οι ντομάτες στο άλλο τηγάνι πιουν το νερό ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου ή τη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, τα κοκκινισμένα χωριάτικα λουκάνικα και τις τηγανισμένες πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι, τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 8 με 10 λεπτά και τα κατεβάζουμε.

Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινό Μενταγιόν σε μεθυσμένο σάλτσα μανιταριών (Συνταγή γερμανικά).


Συνταγή για 6

Συστατικά:
1kg χοιρινό φιλέτο (κομμένα σε χοντρά μετάλλια)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά για κάθε χρήση αλεύρι
3 / 4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Flip κάθε μετάλλιο σε μια κομμένη πλευρά και πιέστε προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού σας για να ισιώσουν λίγο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ και εποχή με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό προσθέσει αρκετά το κρέας και τα καυτηριάζω μέχρι να πάρουν ροδίσουν από τη μία πλευρά για 2 έως 3 λεπτά. Flip και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι το κρέας να είναι καλά ροδίσουν και ελαφρώς σφιχτή στην αφή, περίπου δύο λεπτά ακόμα. Βγάλτε από το τηγάνι και να αναιρέσει.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το βούτυρο και αφήστε λιώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε από περίπου 3 λεπτά ή μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά που έχει εξατμιστεί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέστε το κόκκινο κρασί.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ κρασί, περίπου 3 λεπτά, και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήστε τη στάση για περίπου 8-10 λεπτά έως ότου η θερμοκρασία του τηγανιού πέφτει σημαντικά. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και μαϊντανό, επιστρέφει το χοιρινό κρέας και τοποθετήστε ξανά φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ρίχνεις το χοιρινό κρέας μια-δυο φορές για να απορροφήσουν ένα μέρος της σάλτσας. Όταν πήξει η σάλτσα αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό με άσπρο ρύζι και λαχανικά στον ατμό. Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ταλιατέλες al μύκητες (Ιταλική συνταγή)


Συνταγή για 4

Συστατικά:
500g. ταλιατέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φέτες μανιτάρια
1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι
1 / 3 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίστε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλλά λίγο υγρό αφήνεται ακόμα στο τηγάνι.
Περίοδος με αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήστε το περιεχόμενο του τηγανιού για να κρυώσει και εν τω μεταξύ, την προετοιμασία των ζυμαρικών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις topackage για al dente.
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα βγάζουμε από τη φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσει και να σταματήσει το μαγείρεμα. Επιστροφή στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο σε τηγάνι με μανιτάρια, και τοποθετήστε πάλι τη θερμότητα. Ανακατεύουμε και μείωση της θερμότητας. Αφήστε τη σάλτσα πυκνώσει και προσθέστε τα μακαρόνια.
Αφήστε τα υλικά να ζεσταθεί και να εξυπηρετήσει ολοκληρωμένος με τριμμένη παρμεζάνα. Απολαύστε το!

από :http://xs-recipes.blogspot.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Υγιεινή σαλάτα με αυγό πατάτας (Μεσόγειος Συνταγή).


Συνταγή για 4

Συστατικά:
3 μέτρια πατάτα, βραστά
4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
4 αυγά, βραστά
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (με χαμηλά λιπαρά / φως)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Cube το βραστές πατάτες (θα πρέπει να είναι αρκετά κρύο πριν από την κοπή) και τοποθετούνται σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέστε τα ραπανάκια, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύετε μέχρι τα υγρά που απορροφάται από τις πατάτες. Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε να παλτό όλα τα υλικά στο μπολ.
Κόβουμε τα αυγά και τοποθετήστε πάνω από τα συστατικά υπόλοιπο σε μπολ. Αν προτιμάτε μια πιο ξινή γεύση προσθέστε λίγο λεμόνι.
Καλύψτε τη σαλάτα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Αυτή η σαλάτα είναι απόλυτα σερβίρεται με ψητά λουκάνικα και λευκό ξηρό κρασί. Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Oι συνταγές μας ..Τοπικές γεύσεις.. (ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ).


ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό διάφορα χόρτα* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο* 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό* 3 αυγά* 250 γρ μπάτσιο * 200 γρ τυρί φέτα* Αλεύρι, αλάτι, πιπέρι* Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά με λίγο νερό και αφήνουμε να μαλακώσει, ταυτόχρονα πλένουμε καλά τα χόρτα τα καθαριζουμε και τα ζεματίζουμε για πέντε λεπτά. Αφού ζεματιστούν τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τραχανά και τον βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τε χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει, το κρεμμύδι, το αλάτι , το πιπέρι και τα τυριά (τριμμένα). Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μίγμα μια μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Τέλος πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρονται ζεστοι.

από : http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Όταν ήμαστε μικροί.


Έπαιρνε η μάνα μας δυο χούφτες αλεύρι (περίπου δυο φλιτζάνια του τσαγιού) και το ζύμωνε με λίγο χλιαρό νερό(χωρίς προζύμι ή μαγιά) το σταύρωνε και το άφηνε δίπλα στο τζάκι(δεν είχαμε ούτε σόμπα με ξύλα ούτε μαγκάλι, τα κάρβουνα και τα κομμένα ξύλα ήταν πολυτέλεια,ενώ το τζάκι με τα κούτσουρα ή τις ρίζες ήταν του φτωχού) λίγη ώρα.
Μετά έκοβε ένα κομμάτι ζυμάρι το έκανε μπάλα και με τα δάκτυλα της (όπως ο φούρναρης κάνει τη λαγάνα) το άνοιγε τόσο όσο ήταν το τηγάνι της (20 εκατοστά και πάχος 1,5 εκατοστά) και το τηγάνιζε σε καυτό λάδι (κι από της δυο μεριές όπως την ομελέτα / που αυγά τότε)και με το πιρούνι της το τρυπούσε για να μη σκάσει και καεί αλλά και για να ψηθεί μέσα.
Συνέχιζε δε να τηγανίζει όλο το ζυμάρι
Τρώγονται ζεστά με ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα, φρέσκο βούτυρο και με διάφορα τυριά (μην έχετε δε την απορία με τι τα τρώγαμε εμείς, και σκέτα μπροστά στην πείνα μας ήταν όνειρο).
Καλή επιτυχία και θα σας αρέσουν (εάν δε όταν ζυμώνεται το αλεύρι βάλετε και πολύ λίγη μαγιά/ξερή θα γίνουν τρέλα.
Δεν είναι τηγανίτες είναι το τιγανόψωμο του φτωχού για να μεγαλώσει (αλεύρι από σιτάρι και λάδι από ελιές).

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Οι συνταγές μας-Τοπικές γεύσεις.


Νηστίσιμη Τσαρχόπιτα

Υλικά : αλεύρι όσο πάρει, 1 κουτ. σούπας αλάτι, 2 ποτήρια νερό, πιπεράκι, ελαιόλαδο, 2 χεριές σπανάκι, 2 χεριές τσουκνίδα, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Διαδικασία : Για την τσαρχόπιτα χρειαζόμαστε 3 χοντρά φύλλα. Συνεπώς, σε μια λεκάνη βάζουμε το νεράκι, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε (περίπου 2 μικρά πιάτα αλεύρι). Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπάζοντάς το με μια υγρή πετσετούλα.Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια, αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε τα τρία φύλλα με τον πλάστη.Αφού αλείψουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο, στρώνουμε πάνω του το πρώτο φύλλο. Κατόπιν περνάμε τις άκρες του φύλλου πάνω από τα τοιχώματα του ταψιού, σαν να περισσεύει κομμάτι φύλλου προς τα έξω.Τώρα, έχει σειρά η γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε το μίγμα ζουπώντας το. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί προσθέτοντας λίγο λαδάκι. Έπειτα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και γέμιση με τον ίδιο τρόπο και τέλος το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε την πίτα με λαδάκι και στρίβουμε το κομμάτι των φύλλων που περίσσευε έξω από το ταψάκι προς τα μέσα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ωρίτσα περίπου.

από :http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010


Ποιά είναι ο βασίλισσα των γλυκών; Θέλει και ερώτημα; Η αγαπημένη ,σχεδόν όλων μας, σοκολάτα!
Το μυστικό της σοκολατόπιτας είναι στο...

ψήσιμο και στο σερβίρισμα, που καλό θα ήταν να γίνεται όταν είναι ζεστή.

Υλικά:

1 φλ. Βιτάμ

5 αύγα

1 φλ. Ζάχαρη

1 φλ. φουντούκια αλεσμένα

1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)

250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:

½ φλ. κρέμα γάλακτος125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 νούμερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και είναι έτοιμη!

Αν θέλετε μπορείτε να την συνοδέψετε και με παγωτό βανίλια।

από : tro-ma-ktiko.blogspot.com