Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κορμός με μπισκότα



Υλικά :
1πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γραμμάρια)
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
40 γραμμάρια κακάο
3 πακέτα μπισκότα σκέτα θρυμματισμένα
20 γραμμάρια λικέρ Baileys
200 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
150 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο για 2 ώρες έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τη βανίλα και τα καρύδια.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα με το λικέρ και βουτάμε λίγα-λίγα τα μπισκότα για 1-2 δευτερόλεπτα (αλλά να μη μαλακώσουν), τα σπάμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και το τυλίγουμε (σαν σαλάμι).
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μερικές ώρες για να κόβεται πιο εύκολα.
Σερβίρεται παγωμένο.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)