Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010
Σάββατο 24 Ιουλίου 2010
Κορμός με μπισκότα
Υλικά :
1πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γραμμάρια)
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
40 γραμμάρια κακάο
3 πακέτα μπισκότα σκέτα θρυμματισμένα
20 γραμμάρια λικέρ Baileys
200 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
150 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο για 2 ώρες έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τη βανίλα και τα καρύδια.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα με το λικέρ και βουτάμε λίγα-λίγα τα μπισκότα για 1-2 δευτερόλεπτα (αλλά να μη μαλακώσουν), τα σπάμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και το τυλίγουμε (σαν σαλάμι).
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μερικές ώρες για να κόβεται πιο εύκολα.
Σερβίρεται παγωμένο.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση
Τρίτη 20 Ιουλίου 2010
Ελαφρύ γλύκισμα.
Υλικά :
2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα, περίπου 400 γραμμάρια
1 βιτάμ Σοφτ
1 βανίλια
2 κουταλιές κακάο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια τρούφα
Εκτέλεση :
Βάζουμε στο μίξερ το βιτάμ, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη και 70 γραμμάρια γάλα και τα κτυπάμε .
Βρέχουμε τα μπισκότα με το γάλα και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα
Μία στρώση μπισκότα, λίγο μίγμα, ξανά μπισκότα και μίγμα έως ότου τελειώσει επάνω γαρνίρουμε με την τρούφα.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση.
Τρώγεται παγωμένο.