Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά :
1 κούπα λάδι
1/4 κιλού χοντρό σιμιγδάλι
1/4 κιλού ψιλό σιμιγδάλι
1/4 κιλού ζάχαρη
4 κούπες νερό
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βράζουμε έως να πάρει βρασμό. (να λιώσει καλά η ζάχαρη)
Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς ,όταν βάλουμε όλο το νερό με τη ζάχαρη το βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά .
Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι για καλά το βάζουμε σε φόρμα ή με το κουτάλι της σούπας κάνουμε μικρά χαβαδάκια.
Σερβίρετε κρύο και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Γίνετε δε και με όλο χοντρό σιμιγδάλι ή όλο ψιλό σιμιγδάλι.
Καλή επιτυχία
Προς το Blog σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com
www.ksipnistere.gr