Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Φάβα


Υλικά :

1/2 κιλό φάβα
Αλάτι
2 έως 3 κρεμμύδια ξερά
Χυμό λεμονιού
1/2 ματσάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο πολύ καλό.

Εκτέλεση :

Βράζουμε τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Την ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Την κατσαρόλα δεν την σκεπάζουμε γιατί φουσκώνει.
Όταν την κατεβάσουμε από τη φωτιά την στρώνουμε σ΄ ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την σερβίρουμε κόβοντας τη σε κομμάτια όπως τα γλυκά και την πασπαλίζουμε με τριμμένα κρεμμύδια ξερά, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λεμονί κι Ελαιόλαδο.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)