Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Καρπουζόπιτα


Υλικά:
1 καρπούζι ώριμο (παίρνουμε την ψίχα βγάζουμε τα κουκούτσια και την κάνουμε στο multi χυλό)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα,
3 με 4 κουταλιές γλυκού μέλι
30 γραμμάρια σουσάμι.

Εκτέλεση :
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το χυλό του καρπουζιού, λίγες κουταλιές ζάχαρη, και λίγες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός, αλλά ούτε πολύ νερουλός, (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και ζάχαρη).
Λαδώνουμε ένα ταψί ελαφρά ρίχνουμε το μίγμα το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το ψήνουμε στους 175 με 185 βαθμούς για περίπου 55 με 65 λεπτά (προσοχή να μην σας αρπάξει από επάνω βάλτε αλουμινόχαρτο).
Όταν την βγάλετε από το φούρνο όπως είναι ζεστή την αλείβουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Εάν είναι πολύ γλυκό το καρπούζι μας κρατάμε λίγο τη ζάχαρη βάζουμε λιγότερη και περισσότερο αλεύρι.

Φωτογραφία δεν έχω την άλλη εβδομάδα που θα φτιάξω θα σας βάλω, ‘η φωτογραφίες ή βίντεο.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση.

Αυτή την συνταγή την έμαθα πριν από κάποια χρόνια από μια γιαγιά στη παραλία της Κω.
nikolaos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)