Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009
Στραπατσάδα
Υλικά :
11/2 κιλό ντομάτες πολύ ώριμες (να μην έχουν ωριμάσει στο σπίτι μας από κανονικές) τριμμένες στον τρίφτη χωρίς φλούδες και σποριά
1/2 φέτα πολύ σκληρή κομμένη σε μικρούς κύβους
4 αυγά (εάν δεν κάνει να φάτε μπορείτε και να μην βάλετε ή να βάλετε λιγότερα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 με 2 πιπεριές (κέρατο) ψιλοκομμένες (μπορείτε να βάλετε 1 κέρατο και 1 καυτερή ή και τις δυο καυτερές, ότι τρωτέ κι ότι σας αρέσει)
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες στον τρίφτη χωρίς φλούδες και σποριά πολύ ώριμες ντομάτες και τις βράζουμε περίπου 90 λεπτά να μείνουν χωρίς καθόλου υγρά (προσοχή εάν στραγγίσουν νωρίτερα βάλτε λίγο νερό να έλθουν τα 90 λεπτά).
10 λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά βάλτε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Σ΄ ένα μπολ κτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την κομμένη σε κύβους σκληρή φέτα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Όταν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά προσθέστε τη κουταλιά τις σούπας το βούτυρο και αδειάστε το μείγμα από το μπολ, με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά να μην μας πιάσει κι όταν δούμε ότι τα αυγά ψήθηκαν (4 με 5 λεπτά) την κατεβάζουμε και την αδειάζουμε σε μπολάκια.
Τρώγετε και ζεστή αλλά και κρύα (αντί για βούτυρο βάλτε ελαιόλαδο).
Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις.
Την καλησπέρα μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πολύ-πολύ αγαπημένα καλοκαιρινά φαγάκια!!!
Εύκολο και πολύ νόστιμο...!
Στη σάλτσα ντομάτας,αλλά και με τις πιπεριές,πάει πολύ και το άρωμα σκόρδου.....
Λία...