Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Κρέμα ζαχαροπλαστικής


Υλικά :

4 κρόκους
120 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 βανίλιες


Εκτέλεση :

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα με τις βανίλιες και το βράζουμε
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα από το μίξερ κι ενώ τα σιγοβράζουμε τα ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κυλίσουν
Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μας πήξει η κρέμα.

Καλή Επιτυχία.

H Κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείται παντού είναι η καλύτερη κρέμα (τούρτες, πάστες, προφιτερόλ, τρίγωνα Θεσσαλονίκης, μιλφέγ, αλλά και σκέτη σε μπολ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)