Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Αρακάς λαδερός


Υλικά :
1 κιλό αρακάς φρέσκος (ή κατεψυγμένος)
200 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί κονσέρβας ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε τον αρακά και γυρίζουμε για λίγο με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, στην συνέχεα ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (ή την κονσέρβα νε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο νερό χλιαρό και τον βράζουμε για 35 έως 40 λεπτά (πριν τον κατεβάσετε να τον δοκιμάσετε μήπως θέλει λίγο βράσιμο ακόμη).
Μπορείτε να βάλετε λίγες πατάτες και 3 έως 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες.

Σερβίρονται ζεστός αλλά και κρύος καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
1 κιλό αρακάς φρέσκος (καθαρός καθαρισμένος χωρίς φλούδες και πλυμένος καλά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)