Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Παντζαροσαλάτα Κλασική



Υλικά:

1 κιλό παντζάρια
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
σκόρδο (σκελίδες τόσες όσο καυτερή τη θέλετε)
4 με 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 με 5 κουταλιές σούπας ξύδι
αλάτι.

Εκτελεση :

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Κτυπάμε στο μπλέντερ τις σκελίδες του σκόρδου, μετά προσθέτουμε και τα παντζάρια, τα κτυπάμε στο χαμηλό κι όταν γίνουν σαν κρέμα τα ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα από το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Την σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια και την στολίζουμε με ένα κομμάτι παντζάρι στο κέντρο και μερικά φύλλα δυόσμο.

Καλή επιτυχία και καλά ουζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)