Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Κεφτέδες



Υλικά :

1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό)
600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
3 με 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, το μουσκεμένο ψωμί,(το στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας)το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το αυγό(ασπράδι και κρόκος)και το αλάτι με το πιπέρι.
Το ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, το κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το ψυγείο το κάνουμε μικρές μπάλες (όσο μας αρέσει)τις πατάμε λίγο από πάνω τις αλευρώνουμε σ΄ αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο.
Τρώγονται και ζεστοί αλλά και κρύοι.
Μπορούμε να κάνουμε και μερικές μπάλες από τη ζύμη μας λίγο μεγαλύτερες να τις τηγανίσουμε πολύ λίγο και μετά να τις βάλουμε σε μια κατσαρόλα {εκεί θα έχουμε βάλει 500 ml νερό, 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι,(επάνω του μερικά γαρύφαλλα καρφωμένα) 2 σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι κανέλας μικρό και μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και θα τα έχουμε βράση για 30 λεπτά}και θα τα βράσουμε ακόμη για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Αυτοί οι κεφτέδες με τη σάλτσα μας σερβίρονται πάντα ζεστοί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.


Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)