Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο




Υλικά :

750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό)
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό

Εκτέλεση :


Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, 50 γραμμάρια ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε, μετά τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (όπως του πινγκ πονγκ).
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα Ν26 μέχρι τη μέση νερό λίγο αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο και τα βράζουμε.
Όταν βράσουν ρίχνουμε μέσα τα ζυμωμένα γιουβαρλάκια, και τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια του ρυζιού και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Όταν τα κατεβάσουμε από την φωτιά τα αφήνουμε για 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε για λίγο.
Σερβίρονται ζεστά καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη


Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Όλα τα αλλά είναι τα ιδία με τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Υλικά :

150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό τομάτας

Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα Ν26 μέχρι τη μέση νερό, το χυμό τομάτας λίγο αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο και τα βράζουμε.
Όταν βράσουν ρίχνουμε μέσα τα ζυμωμένα γιουβαρλάκια, και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)