Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ρεβίθια (Παντρεμένα)


Υλικά :

300 έως 350 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλάκι σόδα
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
Αλάτι


Εκτέλεση :


Βάζουμε το βράδυ σε μια κατσαρόλα χλιαρό νερό, τα ρεβίθια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν.
Το πρωί τα στραγγίζουμε ρίχνουμε τη σόδα τα τρίβουμε με τα χέρια μας τα αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, και τα βράζουμε (αυτά αφρίζουν τα ξαφρίζουμε καλά) μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα βράζουμε έως ότου γίνουν «ρεβίθια σούπα»
Έτσι μπορούν να σερβιριστούν
Εμείς συνεχίζουμε το βράσιμο ρίχνοντας το ρύζι κι όταν σωθεί το νερό και μείνει με το λάδι τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρονται ζεστα ή κρύα καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)