Κυριακή 8 Μαρτίου 2009
Αγκινάρες
(Τις αγκινάρες τις κάνουμε σκέτες, με κουκιά φρέσκα, μ΄ αρακά, κ.τ.λ.)
Εμείς θα σας πούμε να τις κάνετε πιλάφι
Υλικά:
5 με 7 αγκινάρες
150 έως 200 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
100 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τριμμένο στο τρίφτη κρεμμύδι και το κοκκινίζουμε, μετά ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις γυρίζουμε για ένα με δυο λεπτά, συμπληρώνουμε 1,5 λίτρο νερό και τις βράζουμε καλά.
Όταν βράσουν οι αγκινάρες προσθέτουμε και το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, όταν γίνει πιλάφι το κατεβάζουμε.
Σερβίρετε ζεστό αλλά και κρύο, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Όταν δεν έχει αγκινάρες φρέσκες μπορείτε να βάλετε 1/2 κιλό σακουλάκι κατεψυγμένες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)