Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009
Αρνάκι γιουβέτσι
Υλικά :
1 1/2 κιλό αρνάκι κομμένο για φούρνο
1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Σ΄ ένα ταψί του φούρνου Νο 40 εκατοστών (εάν έχετε νταβά ακόμη καλύτερα)βάζουμε το αρνάκι το αλατοπιπερώνουμε και το αλείβουμε με το βούτυρο και το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε το χυμό της τομάτα και τον διαλύουμε με λίγο νερό.
Βγάζουμε το ταψί ή το νταβά από το φούρνο με το αρνάκι και ρίχνουμε το διαλυμένο με το νερό το χυμό της τομάτα και συνεχίζουμε γι΄ ακόμη 15 λεπτά το ψήσιμο, μετά συμπληρώνουμε νερό να μας σκεπάσει το αρνάκι κι όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε, συνεχίζουμε το βράσιμο (ανακατεύουμε όμως τα μακαρόνια κάθε 5 λεπτά) έως ότου βράσουν καλά τα μακαρόνια μας (εάν χρειαστεί κι άλλο νερό πρέπει να έχουμε σ΄ ένα μπρίκι νερό ζεστό ποτέ κρύο γιατί τα μακαρόνια θα λασπώσουν και να συμπληρώσουμε λίγο λίγο (εάν είναι πολύ συνεχίζουμε το βράσιμο) όταν τα βγάλουμε από το φούρνο να έχουν λίγο ζουμάκι γιατί έως να τα σερβίρουμε θα μηνούν στεγνά.
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε πάντα ζεστά καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη, εάν σας μείνουν μακαρόνια για να τα ξαναζεστάνετε ρίχνετε ένα μπρίκι νερό τα βάζετε στο φούρνο (καλυτέρα σε νταβά για να τα σκεπάσετε) και τα ξαναζεσταίνετε ανακατεύοντας )
Αυτή τη συνταγή την έμαθα από την
Μητέρα μου
nikolaos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)