Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009
Κρεατόπιτα
Υλικά :
1 κιλό κύμα πρόβιος (εάν δεν βρείτε 3/4 βοδινό και1/4 κ. χοιρινό)
1/2 κιλό φύλλα κρούστας χονδρά (εάν πλάθετε φύλλα γίνεται ποιο καλή)
1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
120 έως 150 γραμμάρια ελαιόλαδο καλό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 κιλό νερό να βράσουν, όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κύμα και συνεχίσουμε το βράσιμο έως τελειώσει το νερό, τότε ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα κοκκινίζουμε, όταν κοκκινίσουν τα κατεβάζουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 43Χ36 εκ. και στρώνουμε τα μισά φύλλα (κάθε φύλλο το λαδώνουμε καλά) και μετά στρώνουμε τη γέμιση, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα (πάλι κάθε φύλλο το λαδώνουμε).
Στο πάνω φύλλο αλείφουμε όλο το φύλλο μ΄ ένα αυγό.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)