Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Βοδινά Σαμόζας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 18 σαμοζας

Υλικά:

2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, να είναι αποψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ρίζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
1 (450γρ.) πακέτο φύλλο ζύμης

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσουν. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις πατάτες και τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 15 λεπτά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις λιώνουμε σε ένα μπολ με τα μπιζέλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε το κύμινο και τη δάφνη. Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια στο μοσχαρίσιο κιμά. Τσιγαρίζουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα και τα κρεμμύδια μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ μέσα στο μίγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το κουρκούμη, το τσίλι σε σκόνη, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά στο μίγμα του πουρέ πατάτας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε το κόλιαντρο και τη πιπεριά στην πατάτα και το μίγμα του κρέατος. Τοποθετούμε περίπου 1 κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε φύλλο κρούστας. Διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνα, πατώντας άκρες μαζί με βρεγμένα δάχτυλα.
Σε μικρές παρτίδες, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Κεφτέδες!


Υλικά :

1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό)
600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
3 με 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, το μουσκεμένο ψωμί,(το στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας)το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το αυγό(ασπράδι και κρόκος)και το αλάτι με το πιπέρι.
Το ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, το κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το ψυγείο το κάνουμε μικρές μπάλες (όσο μας αρέσει)τις πατάμε λίγο από πάνω τις αλευρώνουμε σ΄ αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο.
Τρώγονται και ζεστοί αλλά και κρύοι.
Μπορούμε να κάνουμε και μερικές μπάλες από τη ζύμη μας λίγο μεγαλύτερες να τις τηγανίσουμε πολύ λίγο και μετά να τις βάλουμε σε μια κατσαρόλα {εκεί θα έχουμε βάλει 500 ml νερό, 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι,(επάνω του μερικά γαρύφαλλα καρφωμένα) 2 σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι κανέλας μικρό και μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και θα τα έχουμε βράση για 30 λεπτά}και θα τα βράσουμε ακόμη για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Αυτοί οι κεφτέδες με τη σάλτσα μας σερβίρονται πάντα ζεστοί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.


Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Σουτζουκάκια!

Υλικά :

1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό)
600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
4 με 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα
1 αυγό
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :
Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, το μουσκεμένο ψωμί,(το στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας)το τριμμένο κρεμμύδι, τις τριμμένες σκελίδες του σκόρδου, τη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το αυγό(ασπράδι και κρόκος)και το αλάτι με το πιπέρι και το κύμινο.
Το ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, το κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και κάνουμε μικρά μακρόστενα μπαστουνάκια και τα τηγανίζουμε σ΄ αραβοσιτέλαιο.
Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει 500 ml νερό, 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι,(επάνω του μερικά γαρύφαλλα καρφωμένα) 4 σκελίδες σκόρδο, και μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και θα τα έχουμε βράση για 30 λεπτά, μετά βάζουμε και τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.

Σερβίρονται πάντα ζεστά καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Παγωτό κερασί με άρωμα βανίλιας!

Από την 27ην Ιουνίου και μέχρι την 28ην Ιουνίου έχουμε την Νηστεία των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου.
Εμείς θα σας κάνουμε αναρτήσεις κι εσείς τις Αρτύσιμες  θα τις εκτελέσετε μετά την Νηστεία.
nikolaos

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

700γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 συσκευασία βανίλιας
8 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι κερασιού:
Τοποθετούμε μισό κιλό από τα κεράσια και 1/3 φλιτζάνι από τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα κεράσια – περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα κεράσια και όλα τα υγρά της κατσαρόλας μέσα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε εντελώς. Σουρώνουμε το μίγμα στίβοντάς το καλά με τα χέρια μας, πετάμε τα στερεά υπολείμματα, και τα υγρά που βγαίνουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του περίπου σε 1 φλιτζάνι, θα χρειαστούν περίπου 8 έως 10 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Φτιάχνουμε κατόπιν τη βάση για το παγωτό:
Γεμίζουμε ένα μεγάλο δοχείο με πάγο και νερό. Τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο μπωλ μεσαίου μεγέθους ένα λεπτό σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να το μείγμα να πήξει και να ασπρίσει. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος λίγο-λίγο σταθερά στο μείγμα των κρόκων. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από το λεπτό σουρωτήρι στο μεσαίο μπωλ και τοποθετούμε το μπωλ μέσα στο δοχείο με τον πάγο και το νερό για να κρυώσει καλά.
Τέλος, φτιάχνουμε και το παγωτό:
Κόβουμε τα κεράσια που μας έχουν μείνει στη μέση, και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Μόλις η βάση του παγωτού κρυώσει τελείως, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι κερασιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εάν θέλουμε ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα παρασκευαστή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του για την παρασκευή παγωτού. Προσθέτουμε τέλος και τα μισά κεράσια με το λεμόνι, και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο με καπάκι. Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσει καλά. Το παγωτό αυτό στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα.
Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ωραία μπολάκια ή ποτήρια γαρνίροντας με μπισκότα και φρέσκα κεράσια.
Παγωμένη Απόλαυση!

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ: Δες πώς θα φτιάξεις τέλεια χρωματιστά ποτηράκια από πάγο [video]


Τι καλύτερο τώρα το καλοκαίρι από παγωμένα ποτήρια όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ποτά και αναψυκτικά;
Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πώς θα μπορέσετε εύκολα και πολύ γρήγορα να δημιουργήσετε τα δικά σας πολύχρωμα ποτήρια από πάγο!

Δείτε το βίντεο: η συνέχεια Εδώ

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Πιπεριές (κέρατο)γεμιστές με φέτα!


Από την 27ην Ιουνίου και μέχρι την 28ην Ιουνίου έχουμε την Νηστεία των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου.
Εμείς θα σας κάνουμε αναρτήσεις κι εσείς τις Αρτύσιμες  θα τις εκτελέσετε μετά την Νηστεία.
nikolaos
Υλικά :

1/2 κιλό πιπεριές κέρατο
1/4 κιλό φέτα όχι πολύ σκληρή (μπορείτε να βάλετε και ανθότυρο)
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Κτυπάμε στο multi, τη φέτα ή το ανθότυρο, το βούτυρο, το ξερό κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι, έως ότου να γίνουν μια μαλακή κρέμα.
Γεμίζουμε τις πιπεριές μας τις βάζουμε σ΄ ένα ταψί και τις ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν περίπου 40 με 45 λεπτά (για να μην σας αρπάξουν σκεπάστε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και τις στολίζουμε με κλωναράκια μαϊντανού και μερικές πράσινες ελιές.

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Πατατοκεφτέδες!


Υλικά :

11/2 κιλό πατάτες
1 ή 2 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια τριμμένο κασέρι σκληρό
50 γραμμάρια φέτα σκληρή
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και της βράζουμε πολύ καλά.
Τις καθαρίζουμε και της κτυπάμε στο multi μαζί με το βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμα σαν κρεμά τα αδειάζουμε σ΄ ένα μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο σκληρό κασέρι, την σκληρή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομματάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο, αλάτι πιπέρι και τα αυγά(1ή 2).
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ελαφρά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.

Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Κορμός σοκολάτας!

Υλικά

Για τον κορμό σοκολάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 αβγά
4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
250 γραμμάρια βούτυρο

Για το γλάσο σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τον κορμό σοκολάτας Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα-ίσα να μαλακώσουν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.  Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι. Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύουμε για λίγο με τη σπάτουλα. Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, 3-4 ώρες.

Για το γλάσο σοκολάτας Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος. Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
από :http://anoixti-matia.blogspot.com/
από : http://kostasedessa.blogspot.com
και  :από :http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Σύκο γλυκό!


Για 40-50 σύκα μικρά
1200 γρμ ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1/2 βάζο γλυκόζη
χυμό απο ένα λέμόνι
2 βανίλιες





η συνέχεια Εδώ  

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Μαρμελάδα Φράουλα!


Υλικά :

11/2 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 με 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε στο moulti και τις λιώνουμε ελαφρά.
Τις βάζουμε στη κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
Τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε ταχτικά για να μην μας κολλήσει.
Όταν μας δέσει την κατεβάζουμε.
Όταν κρυώσει, τη βάζουμε σε βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Χωριάτικη Σαλάτα με Κριθαράκι!

Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
Για το ντρέσσινγκ
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1/4 φλιτζανιού ξίδι
Για τη σαλάτα
1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι αγγουράκι ψιλοκομμένο
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
5-10 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια και μοιρασμένες
Προετοιμασία:
Για το ντρέσσινγκ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Σε περίπτωση που δεν έχετε μπλέντερ, κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν μαζί.
Για τη σαλάτα θα πρέπει πρώτα να ετοιμάσετε το κριθαράκι. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το λάδι. Προσθέστε λίγο αλάτι για γεύση και το νερό. Αφήστε να έρθει σε βρασμό και σκεπάστε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε περιστασιακά και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό αλλά όχι όλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κλείνουμε την κατσαρόλα για να απορροφήσει όλα το νερό. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να γίνει σπυρωτό.
Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα μας βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα το κριθαράκι, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη φέτα και τις ελιές. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ. Ανακατεύουμε ξανά, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρετε την σαλατα σας κρύα με λευκό ξηρό κρασί. Για επιδόρπιο επιλέξτε καταιφι
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί!

Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο...
ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…

1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο
Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.
η συνέχεια Εδώ

Τυροκαυτερή!


Υλικά :

400 γραμμάρια φέτα (σκληρή)
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 με 5 κουταλιές σούπας ξύδι
2 πιπεριές καυτερές (κόκκινες για να δώσει λίγο χρώμα) εάν δεν έχετε βάλτε πράσινες.

Εκτέλεση :

Ψήνουμε τις πιπεριές.
Τις καθαρίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις κτυπάμε.
Μετά Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τα 300 γραμμάρια από τη φέτα λίγη λίγη και τα χτυπάμε ώσπου να γίνει απαλή και αφράτη.
Τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια από την φέτα την τρίβουμε σε μικρούς κύβους με τα χέρια μας.
Αδειάζουμε το μπλέντερ σ΄ ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα τα ανακατεύουμε ελαφρά και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Την σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια, αλλά και σε μικρές ατομικές πιατελίτσες και την στολίζουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού και μια ελιά στο κέντρο.

Καλή επιτυχία και καλά ουζάκια!

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Κρέμα Καραμελέ του φούρνου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
2 φακελάκια βανίλια
Για την καραμέλα:
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να καραμελώσει. Αδειάζουμε τη καραμέλα σε στρογγυλή φόρμα και την κινούμε για να πάει παντού.
Βράζουμε λίγο το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια λεκάνη χτυπούμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αφού ενωθούν καλά τα αδειάζουμε στη φόρμα. Σε ένα ταψί βάζουμε νερό και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με κρύο νερό για να μην κόψει η κρέμα. Ελέγχουμε την κρέμα αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό το ψήσιμο τέλειωσε. Βάζουμε τη κρέμα μέσα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 4-5 ώρες. Τοποθετούμε μια πιατέλα πάνω στη φόρμα και με μια απότομη και γρήγορη κίνηση την αναποδογυρίζουμε.
Απολαύστε!

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Καρυδόπιτα σοκολατένια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

100γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
350γρ. μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
5 μεγάλα αβγά
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι (100 γρ.) καρυδόψιχα + 3 κουταλιές αλεσμένη καρυδόψιχα.
Για το γλάσο σοκολάτας:
120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Corn Syrup (από τενεκεδάκι).

Εκτέλεση:

Για την καρυδοπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό για κέικ, διαμέτρου 20εκ. Εάν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό καλύπτουμε την βάση με χαρτί φούρνου και το βουτυρώνουμε και αυτό.
Ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα με μαχαιράκι (μην την αλέσετε).
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως μέσα το στιγμιαίο καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί και κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε με μίξερ χεριού σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα αυγού την αλεσμένη και την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγού το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κεικ για 40 λεπτά ή μέχρι που η επιφάνειά του να στεγνώσει. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κεικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει η καρυδοπιτα μας την βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το σιρόπι, μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη το γλάσο για 10-15 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό την καρυδοπιτα μας.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Λικέρ από τα κουκούτσια των κερασιών!



Υλικά :

Τα κουκούτσια από 1 κιλό κεράσια
100 γραμμάρια κεράσια
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)
1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα τους)

Εκτέλεση :

Βάζουμε σ΄ ένα μεγάλο βάζο που να κλείνει καλά τα κουκούτσια από 1 κιλό κεράσια, (λίγα λίγα όπως τα τρώμε ή όλα μαζί) τα βγάζετε με μια φουρκέτα και προσοχή δεν τα πλένουμε.
Εάν τα βάλουμε όλα μαζί βάζουμε και τη ζάχαρη όλη μαζί, αλλιώς λίγα λίγα τα κουκούτσια λίγη λίγη και τη ζάχαρη, τα κλείνουμε καλά, τα αναταράσσουμε και τα βάζουμε σε ζεστό αλλά σκιερό μέρος.
Εάν είναι όλα μαζί τα κουκούτσια και η ζάχαρη τα αναταράσσουμε κάθε μέρα πρωί κι απόγευμα για ένα μήνα.
Στις 15 ήμερες βάζουμε στο βάζο και τα 100 γραμμάρια κεράσια χαραγμένα όπως χαράσσουμε τις ελιές πριν τις βάλουμε στο νερό.
Εάν τα βάλουμε λιγόλογα κάθε φορά που θα βάζουμε κουκούτσια και ζάχαρη πάλι θα τα αναταράσσουμε.
Όταν περάσει ο μήνας ανοίγουμε το βάζο και βάζουμε τα 1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα τους), εάν το θέλετε πολύ δυνατό μπορείτε να βάλετε και οινόπνευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ Οινοποιίας όχι αυτό στα μπουκαλάκια των Σουπερ Μάρκετ δεν κάνει)και το αφήνετε για 5 ήμερες στον ήλιο
Όταν περάσουν οι ημέρες ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε το μείγμα σε τούλι από μπομπονιέρες (βάλτε μερικές στρώσεις), κρατάμε το σιρόπι και πετάμε τις φλούδες από τα κεράσια και τα κουκούτσια, εάν είναι θολό θέλει κι άλλο αλκοόλ, και μετά το βάζουμε σε μπουκάλια που τα κλείνουμε καλά.

Σερβίρετε σκέτο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή σε χαμηλό ποτήρι με πολλά θρυμματισμένα παγάκια και αρκετή σόδα ή γκαζόζα.
Καλή Επιτυχία και Καλά Ποτάκια.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ιμάμ Μπαϊλντί!


Υλικά :

1 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κιλό ώριμες ντομάτες(χωρίς φλούδες και σπόρια τριμμένες στον τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο ή λίγη φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση :
Σκίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε, και τις βάζουμε στο ταψί μας.
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κάνουμε τη γέμιση μαγαρίζουμε τα 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, το 1 κιλό τριμμένες στον τρίφτη ώριμες ντομάτες(χωρίς φλούδες και σπόρια, τα 50 γραμμάρια εκλεκτό ελαιόλαδο, το 1/2 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Μ΄ ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε με τη γέμιση μας τις μελιτζάνες (εάν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε ανάμεσα στις μελιτζάνες μας.
Πασπαλίζουμε όλες τις μελιτζάνες με τριμμένο κεφαλοτύρι ή με τριμμένη φέτα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 80 με 90 λεπτά.
Για να μην σας αρπάξουν οι μελιτζάνες από πάνω όταν δείτε ότι έχουν ροδίσει ή σβήστε τις επάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Αντί για ταψί μπορείτε να βάλετε ένα πυρέξ.
Επίσης εσείς μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα από τα υλικά ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Ομελέτα με πατάτες!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

320γρ. πατάτες, βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
5 αυγά
1/2 χούφτα τυρί τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο βούτυρο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπούμε τα αυγά, με το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Τοποθετούμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε και τις κομμένες πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά να σιγοψηθούν. Αν οι πατάτες μας απορρόφησαν όλο το βούτυρο προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε και το μίγμα με τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά την βάζουμε σε ένα πιάτο.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια βίδες με λαχανικά και τυρί κότατζ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια βίδες
2 καρότα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χονδροκομμένα
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 πράσινα κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
8-10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και τα ανακατεύουμε μέσα στο τυρί κότατζ. Τοποθετούμε το τυρί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά για να αρωματιστεί.
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από τα πιο σκληρά, δηλαδή πρώτα το καρότο, μετά οι πιπεριές, το κρεμμύδι, η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις ελιές και τελευταία τη ντομάτα. Κάθε φορά που βάζουμε ένα λαχανικό τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε στο τηγάνι τις βίδες μόλις προσθέσουμε το τελευταίο λαχανικό δηλαδή τις ντομάτες.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μια ωραία πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με το αρωματισμένο τυρί κότατζ.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα!


Συνταγές για όλα τα γουστα!
Συνταγές για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ λινγκουίνι, ζυμαρικά
16-18 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι
1/2 φλιτζάνι, λευκό ημίξηρο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι/Πιπέρι
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία για αλ τέντε. Στραγγίστε τα λινγκουίνι και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα που τα ετοιμάσαμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα, μακριά από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και την γλυκιά πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμα 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντοματόπαστα, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το αλκοόλ εξατμηστεί κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη. Προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε στην φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τριμμένο τυρί και τα λινγκουίνι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί να ενωθούν και αφήνουμε να ζεσταθούν τα μακαρόνια.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σας ζεστά γαρνιρισμένα με το φρέσκο μαϊντανό. 
Καλή Όρεξη!

Κάποια τα ξέρετε, μία λίστα ακόμη δεν βλάπτει...

• Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
• Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
• Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε
στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (SOS: μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
• Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
• Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
• Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, και ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Κρέας με μακαρόνια (ροσμπίφ) Μικρασιάτικη συνταγή Σερρών!

Υλικά :
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο,
1 φλιτζάνι λάδι,
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 ποτηράκι κρασί,
3-4 πολτοποιημένες ντομάτες ώριμες,
αλάτι, πιπέρι, 1
πακέτο μακαρόνια χοντρά.

Για τη συνεχεία κάνετε κλικ Εδώ

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Γαύρος Σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα!


Υλικά :
1/2 κιλό γαύρο
Λίγο ελαιόλαδο
40 γραμμάρια λευκό κρασί
1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (εάν τρώτε)
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο ελαιόλαδο,
τα 40 γραμμάρια λευκό κρασί,
τις 1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, το χυμό από 1 λεμόνι, την καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά εάν τρώτε, αλάτι, πιπέρι, τον γαύρο, και την φέτα, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΜΕΖΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.....ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ......

από  :  Εδώ 

Ο προγραμματισμός για το μεσημεριανό έγινε από το πρωΐ, εξ αιτίας της προηγούμενης ανάρτησης.
Στην κατάψυξη τα δυο (2) τελευταία λουκάνικα τύπου Μάνης, κατασκευασμένα στον χασάπη μου, με συνταγή που του έδωσα, ελαφρά αλλαγμένη, μιας και έχει φουρνάκι καπνίσματος (αυτό ήταν το κίνητρο).
Είχε επίσης μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο κ.λπ.
Να και το αποτέλεσμα με ένα αυγό, χωριστά
 Για τέτοια λουκάνικα έχω ξαναγράψει ΕΔΩ. Αυτά όμως έγιναν διαφορετικά.
Υ Λ Ι Κ Α  
2 Λουκάνικα "χωριάτικα" κομμένα φετάκια
1 κουταλιά Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπερίτσες καυτερές (μικρές τσίλι)
1 κουτί (400 γραμ) Ντοματάκια κονκασέ
250 γραμ Μανιτάρια σε φέτες κατεψυγμένα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η  
Ζεσταίνω αντικολλητικό τηγάνι και στήνω τα κομματάκια του  λουκάνικου από την κομμένη τους πλευρά, με σκοπό να βγάλουν το λίγο λίπος που έχουν (μοσχαρίσια είναι κατά βάση, με χοιρινό 20%).
Σε μερικά λεπτά τα τουμπάρουμε από την άλλη κομμένη πλευρά.
Ελέγχω ότι πήραν χρώμα και ρίχνω τα μανιτάρια, όπως είναι παγωμένα, ανακατεύω και σε λίγω βγάζουν τα νερά τους και αρχίζει ο βρασμός.
Στο μεταξύ λιώνω στο multi τα ντοματάκια, το κρεμμύδι και τα πιπεράκια.
Όταν τα υγρά των μανιταριών πλησιάζουν να σωθούν, ρίχνω το περιεχόμενο του multi στο τηγάνι.
Σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα (να μη κάνουμε την κουζίνα χάλια και μόλις καθαρίστηκε) και χαμηλώνω την φωτιά στο μισό.
Σε 10-15 λεπτά η σάλτσα έχει πήξει.  Αν πήζει νωρίτερα συμπληρώνω ζεστό νερό, για να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι τα 15 λεπτά.
Ο μεζές αυτός, κανονικά, είναι αμαρτωλός, αλλά με τα μοσχαρίσια άπαχα λουκάνικα και χωρίς καθόλου έξτρα αλάτι, γίνεται άψογος.
Τον εμπλούτισα και μέ ένα αυγό σκέτο στο άλλο αντικολλητικό τηγανάκι και να το γεύμα.
Εννοείται ότι συνοδεύτηκε με κόκκινο ξερό κρασάκι

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/


4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναρόσπορους
1 φλ.λευκό,ξηρό κρασί
1 φλ.φρέσκα κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο λιώνετε το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βάζετε προσκεκτικά στο τηγάνι αναποδογυρίζοντας το μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ψηθεί. Το μεταφέρετε σε άλλο δοχείο και το διατηρείτε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τη μουστάρδα με σιναρόσπορους. Τα ανακατεύετε και περιχύνετε το κρασί. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Κόβετε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες, τα επαναφέρετε στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα με ρύζι και τηγανητά φύλλα ρόκας. Τα αλατοπιπερώνετε και μόλις ζεσταθούν τα σερβίρετε.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Σοκολατάκια με νουτέλα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 σοκολατάκια

Υλικά:

120γρ. φουντούκια
200γρ. νουτέλα
70γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
350γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να καβουρδιστούν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη περίπου 30 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο μίξερ.
Βάζουμε τη νουτέλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ πιάτο.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι νουτέλα, βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με νουτέλα.
Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μίγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.
Δουλεύουμε κατά αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η νουτέλα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.
Απλώνουμε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Απολαύστε!

Τάρτα με μήλα και κεράσια!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
 
Ζύμη :

2 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.βούτυρο παγωμένο
4 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Γέμιση :
4 μεγάλα μήλα
1 φλ.κεράσια χωρίς κουκούτσια
½ λεμόνι
1 φλ.μαρμελάδα βερύκοκο (χρυσόμηλο)
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα



 Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε στο αλεύρι. Με τις παλάμες σας τα τρίβετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τους κρόκους και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Την πλάθετε σαν ρολό, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια , την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό και καλύπτετε την επιφάνεια ενός ταψιού ή μιας φόρμας τάρτας. Με ένα μαχαίρι κόβετε τις προεξοχές και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη. Απλώνετε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ½ εκ.και τις ραντίζετε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Απλώνετε τα μήλα και τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Κόβετε το βούτυρο και τον σκορπίζετε στην επιφάνεια. Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί κελσίου) για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Η ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

από:  Εδώ  

Την είχαν, λέει, σαν κύριο φαγητό και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έβαζαν και νόμισμα, με χειροποίητο φύλλο και σε στρόγγυλο ταψί "θηρίο", ψημένη στο φούρνο της περιοχής.
Τάδε έφη συμβία, για την κατασκευή της γιαγιάς της, από την μητέρα της, με καταγωγή από την Κλεισούρα Καστοριάς.
Εγώ όμως σήμερα τα ξεπέρασα αυτά και την έφτιαξα με έτοιμο φύλλο κουρού "Κανάκη" σε μικρό πυρεξάκι 20Χ30.  Πήρα όμως τα συγχαρίκια και το, περίφημο πλέον "γεια στα χέρια σου"!!
Το αποτέλεσμα
και η κατασκευή, πριν το πασπάλισμα με σουσάμι 
 και ψημένη, πριν να κοπεί
 Ο τρόπος της κατασκευής περιγράφεται ΕΔΩ (κλικ), με την μόνη προσθήκη 150 γραμμαρίων φέτας (γιδοτύρι για την ακρίβεια).
 Και η μανία μου για κοντινά πλάνα
Και όλα αυτά σε δύο ώρες, συνολικά.........

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με πατάτες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρο
1 κιλό πατάτες
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένος
640γρ. ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από το δέρμα αφού τον κόψουμε σε κανονικές μερίδες. Τον βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό, που αλλάζουμε 2-3 φορές. Του αφαιρούμε τα κόκκαλα, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σκόρδο, τον μαϊντανό, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα τεμάχια και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να βράσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου επάνω στις πατάτες, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του.
Καλή Όρεξη!