Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σάντουιτς με γαρίδες και πέστο μαγιονέζας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

8 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού
20 μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος και εντεράκι
8 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες
1 μεγάλη φρέσκα ντομάτα, λεπτοκομμένη
4 μεγάλα φύλα πράσινο μαρούλι




Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αρχικά πανω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά και μετά σε μέτρια. Ψήνουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά μέχρι να είναι τραγανό γυρνόντας το συχνά. Στραγγίζουμε τα περιττά λίπη του μπέικον πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα με 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο τηγάνι αυτό τις γαρίδες μας για 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά και αλείφοντας τις με το υπόλοιπο πέστο. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές σε μία πιατέλα.
Μοιράζουμε το μείγμα της μαγιονέζας στην μία πλευρά των τεσσάρων από τις 8 φρυγανιές. Μοιράζουμε πάνω από την μαγιονέζα τις γαρίδες, τις ντομάτες, το μπείκον και το μαρούλι. Κλείνουμε τα σάντουιτς μας με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Γεμιστά! Ένα καλοκαιρινό φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους αλλά και πολλούς/λες τουρίστες/τριες!


Υλικά :
Ντομάτες ώριμες μέτριες στρογγυλές
Πιπεριές καμπάδικες
Μελιτζάνες για γέμισμα
Κολοκύθια μεγάλα
Πατάτες
Ρύζι γέλασε (κάνει και το νυχάκι)
Κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τριφτή
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Φέτα σκληρή κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκύθια πολύ καλά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σούπας τα αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μας.
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε αυτά που αδειάσαμε από τα λαχανικά μας αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε στο multi, προσθέτουμε το ρύζι, τα τριμμένα στον τριφτή ξερά κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και για 2 με 3 λεπτά τα κοκκινίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά προσθέτουμε την σκληρή φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίσουμε τα λαχανικά μας (προσοχή όχι μέχρι επάνω αφήνουμε χώρο για να φουσκώσει η γέμιση)και βάζοντας το καπάκι τα τοποθετούμε στην γάστρα μας το ένα δίπλα στο άλλο.
Ανάμεσα τους βάζουμε λίγες μικρές πατάτες και όση γέμιση μας περισσέψει.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 55 με 65 λεπτά.
Εάν θέλουμε αφήνουμε την γάστρα μας ανοικτή για 5 λεπτά να ξεροψηθούν.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα.

Τα υλικά τα κανονίζετε ανάλογα με της ανάγκες σας.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Παγωτό blueberry (είδος βατόμουρου)!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 16-18 ατομα

Υλικά:

3 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια γάλα
4 ελαφρά χτυπημένους κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι κάρδαμο ή κανέλα σε σκόνη
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα (προαιρετικό)

Eκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε τα μύρτιλα, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μειώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το μίγμα. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο blueberry μίγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
Ρίχνουμε το blueberry μίγμα μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μέτριο μπολ, πιέζοντας σε στερεά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Απορρίπτουμε τα στερεά και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι του μίγματος blueberry και το 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος στο μίγμα που περάσαμε από το σουρωτήρι. Το σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μίγμα βατόμουρου στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε μαζί τα 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό περισσότερο. Ανακατεύουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα σε χτυπημένους κρόκους αυγών. Επιστρέφουμε το υπόλοιπο ζεστό μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι το μίγμα να βράσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και τη βανίλια, το κάρδαμο ή τη κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Σε ένα παγωμένο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τη σαντιγί στο παγωμένο μίγμα του γάλακτος. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη σε καταψύκτη παγωτού. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, προσθέτουμε το blueberry μίγμα, την εναπομένουσα φλούδα πορτοκαλιού, και αν θέλετε τα καρύδια. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο στον καταψύκτη.
Απολαύστε!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αρνί κοκκινιστό με λαχανικά!

Υλικά :
1 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
11/2 κιλό πατάτες
250 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά κάθετα σε φέτες

1/2 κιλό καρότα
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια  ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνη.

Εκτέλεση :
Βάζουμε 50 γραμμάρια  ελαιόλαδο στην κατσαρόλα κι όταν κάψει κοκκινίζουμε το κρέας (όσο το θέλουμε, γιατί σε πολλούς δεν κάνει να παρά είναι κοκκινισμένο)
Έχουμε διαλύσει τον ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας με λίγο νερό τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοκκινισμένο μας κρέας, τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα 100 γραμμάρια βούτυρο τα φύλλα δάφνη, αλάτι πιπέρι και νερό από τη βρύση που να σκεπάζει το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε ότι το κρέας μας έχει βράσει, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια μας όλα κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου όλα να είναι καλά μαγειρεμένα (εάν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτουμε) και με λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό σε μια πιατέλα στρόγγυλη η μακρόστενη με το κρέας στη μέση κι όλα τα υπόλοιπα γύρο γύρο και τα περιχύνουμε με την σάλτα του.

Καλή σας Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.

Όταν έχουμε ώριμες ντομάτες μπορούμε να τρίψουμε μερικές στον τρίφτη μας και να τις προσθέσουμε μαζί με το χυμό ντομάτας.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κοτοσαλάτα με φρούτα και ντρέσινγκ φυστικοβούτυρου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 άτομα

Υλικά:

6 φλιτζάνια μαρούλι ή κινέζικο λάχανο, χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο (βραστό ή τηγανιτό ή ψητό) κομμένο σε μπουκιές
1 μικρό μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι σταφύλι, πράσινο ή κόκκινο χωρίς κουκούτσια και κομμένα στην μέση
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανανά χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

Σε τέσσερις ατομικές σαλατιέρες μοιράζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το μήλο, τον ανανά και τα σταφύλια.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το νερό με το φυστικοβούτυρο, την σάλτσα σόγιας και το φρεσκοτριμμένο ζίντζερ.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω την σαλάτα μας και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΙΟ: Έξυπνα τρικ για την κουζίνα!

Περίτεχνες δεξιότητες χειρισμού των τροφίμων και των ποτών προκύπτουν μέσα από εμπειρία χρόνων και συμπληρώνονται από τη σοφία γιαγιάδων και μαμάδων, βρίσκοντας εφαρμογή στην κουζίνα για να μας λύσουν τα χέρια σε μια δυσκολη στιγμή...
η συνέχεια  Εδώ

Δροσερό σάντουιτς με κοτόπουλο!


από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

2 φιλέτα κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 σταγόνες ταμπάσκο
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
4 μεγάλα φύλλα μαρούλλι χοντροκομμένο
4 κομμάτια λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ημίσκληρο τυρί τριμμένο
4 στρογγυλές πίτες (τορτίλες ή αραβικές)

Σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 φιλέτα αντζούγιας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από επιλεγμένα ελληνικά κρασιά
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

Ανοίγετε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το ελαιολάδο, το ταμπάσκο, την πάπρικα σε σκόνη και τη ρίγανη και τα ανακατεύετε. Αλείφετε τα φιλέτα με το μείγμα. Σε ένα ζεστό τηγάνι με χοντρό πάτο ψήνετε τα φιλέτα. Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το μαρούλι, τις λιαστές ντομάτες και το ημίσκληρο τυρί. Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε τη σάλτσα στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε. Ζεσταίνετε τις πίτες και χωρίζετε το μείγμα σε 4 μέρη. Βάζετε σε κάθε πίτα ένα μέρος και τα τυλίγετε σε ρολό.
Καλή Όρεξη!

Χοιρινό Φιλέτο σε σάλτσα νταϊάν!


xoirino filetoΣυνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί ή σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1/2 κιλό φιλέτο χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε τέσσερις φέτες
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό

Eκτέλεση:

Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε μαζί το νερό, το κρασί ή τη σάλτσα Worcestershire, το χυμό λεμονιού τη μουστάρδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το περιττό λίπος από το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βαρετού τύπου βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο να λιώσει. Ψήνουμε το χοιρινό σε μέτρια φωτιά για 6 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε από προηγουμένως.
Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή μαϊντανό. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτα πουρέ.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Φρουτοσαλάτα εποχής!


Υλικά :
Φράουλες
Μήλα
Ζάχαρη
Λικέρ
Χυμό λεμονιού
Γιαούρτι
Παγωτό (κρέμα – βανίλια – καϊμάκι παρφέ)

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και μετά τα βάζουμε σε (αναλόγως την ποσότητα)σε πιάτο ή πιατέλα.
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε στο πιάτο ή στην πιατέλα πάνω από τα μήλα.

Ραντίζουμε τα μήλα και τις φράουλες με λικέρ τις αρεσκείας μας ή ότι έχουμε και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για κάποια ώρα.
Όταν θέλουμε να τα φάμε ή να τα σερβίρουμε τα βγάζουμε λίγη ώρα από το ψυγείο μετά ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και είναι έτοιμα.
Μπορούμε επίσης να τα σκεπάσουμε με λίγο γιαούρτι ή με λίγο παγωτό ή και με τα δυο μαζί.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Απόλαυση !!!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΕΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ, ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

“Όπου ακούς πολλά κεράσια… κράτα μεγάλο καλάθι” γιατί αυτά τα τραγανά και ζουμερά καλοκαιρινά φρουτάκια, ...
εκτός από υπέροχη γεύση και χρώμα, έχουν και πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Δες 10 ευεργετικές ιδιότητες τους, αλλά και 5 συνταγές με
κερασάκια.
η συνέχεια  Εδώ

Κορμός παγωτό!



Υλικά Για το παντεσπάνι :
6 ασπράδια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 κροκάδια
4 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες

Υλικά για την κρέμα :
200 γραμμάρια ι άχνη ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια τυρί σε κρέμα
1 βανίλια

Εκτελεση :

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζετε στο ψυγείο.
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες, προσθέτω σιγά-σιγά τη μαρέγκα.
Βάζετε σ΄ ένα ταψί μια λαδόκολλα, μετά στρώνετε το μίγμα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Φτιάχνετε την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι (προσοχή να μην είναι τελείως κρύο για να μην σπάσει)αλείφετε πάνω την κρέμα και το τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
Μετά το βάζετε στην κατάψυξη.
Το σερβίρετε σε κομμάτια και το γαρνίρετε με σαντιγύ και με σιρόπι σοκολάτας η ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Frozen yogurt (Παγωμένο γιαούρτι) με φρέσκα φρούτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια από ένα φρέσκο καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας (π.χ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, φράουλες, βερίκοκα, κλπ)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γιαούρτι, την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι καλαμποκιού, και 1 φλιτζάνι από το φρούτο της επιλογής μας στο μπλέντερ. Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι από το φρέσκο φρούτο και δουλεύουμε για ακόμη λίγο μέχρις ότου τα φρούτα να είναι απλά ψιλοκομμένα.
Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα σε ειδικές παγωτοθήκες (κατά προτίμηση για να φτιάξουμε παγωτό ξυλάκι). Η ποσότητα της συνταγής αυτής φτιάχνει 8 ξυλάκια παγωτού. Αν δεν έχετε τέτοιου είδους παγωτοθήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολάκια. Τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν την κατανάλωση.
Απολαύστε!

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γαλέος πλακί!


Υλικά :

Φέτες γαλέου περίπου 10 με 12 εκατοστά διάμετρο (όσες χρειάζεστε), κάθε φέτα είναι μερίδα
3 έως 5 σκελίδες σκόρδου (αναλόγως τις μερίδες)
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Ώριμες ντομάτες χωρίς πέτσες σπόρια και τριμμένες στον τρίφτη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση :

Εάν είναι φρέσκος ο γαλέος τον βάζουμε σ΄ ένα ταψί την κάθε φέτα την μια δίπλα στην άλλη, εάν είναι κατεψυγμένος πρώτα τον ξεπαγώνουμε και μετά τον βάζουμε στο ταψί μας.
Σ΄ ένα μπολ τρίβουμε τις χωρίς πέτσες και σπόρια ώριμες ντομάτες, μετά βάζουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Τα βάζουμε όλα πάνω από τις φέτες του γαλέου και τα ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά με 40 λεπτά μπορεί και περισσότερο γιατί πρέπει να μας εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες και να μας μείνει με το ελαιόλαδο, προσοχή να μην σας αρπάξει από πάνω ή σβήστε τις πάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε το ταψί σας μ΄ αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε και ζεστός αλλά και κρύος.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σπαγγέτι Βονκολε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ. μικρά φρέσκα μύδια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντσούγιας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450γρ. σπαγγέτι

Eκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μύδια, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μένουν ανοικτά, όταν τα χτυπήσουμε απότομα.
Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ή έως ότου όλα τα μύδια ανοίξουν. Πετάμε όσα μύδια μείνουν κλειστά αφού τα βράσουμε μέχρι και πέντε λεπτά.
Αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα και τη βουτάμε γρήγορα μέσα στα υγρά τους στην κατσαρόλα για να ξεπλυθεί η τυχόν άμμος. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας χρησιμοποιώντας καθαρή λεπτή βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τα υγρά και απορρίπτουμε τυχόν ακαθαρσίες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα αντσούγιας και το μαϊντανό και ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υγρό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μυδιών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ-τέντε και τα στραγγίζουμε, περνώντας τα κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα βρασμένα μύδια στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα αλλά και να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ζεστά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

To ήξερες; Αυτό είναι το φρούτο που κόβει την όρεξη "μαχαίρι" [photo].



Για μία ακόμη φορά, η φύση φαίνεται πως έχει προβλέψει για όλα...
Υπάρχουν φρούτα, η κατανάλωση των οποίων τονώνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να περιορίζει την όρεξή μας για τσιμπολόγημα αργότερα μέσα στην ημέρα…
η συνέχεια  Εδώ

Τιραμισού με μους σοκολάτας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

2 κουταλιές εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
90γρ. σκούρα σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας κρασί μαρσαλα ή ρούμι (προαιρετικά)
2 κρόκοι αυγών
4 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το εσπρέσο με το βούτυρο σε μπεν-μαρί
Ρίχνουμε τα κομμάτια σκούρας σοκολάτας στο μίγμα του εσπρέσο. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει χωρίς ανάδευση για περίπου 3 λεπτά. Χτυπάμε τη σοκολάτα και το μίγμα εσπρέσο μέχρι να ανακατευτούν καλά και απομακρύνουμε από τη θερμότητα.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κρασί μαρσαλα, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αφρίσουν και να πήξουν για 3 έως 5 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε μέσα στο μίγμα μαρσαλα.
Ανακατεύουμε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα του τυριού μασκαρπόνε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ για 2 έως 3 λεπτά.
Βάζουμε τη μισή κτυπημένη κρέμα στο κρύο μίγμα σοκολάτας.
Βάζουμε και το δεύτερο μέρος της κτυπημένης κρέμας στο μίγμα σοκολάτας. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Απολαύστε!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δεν πάει το μυαλό σας: Τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες;

Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά...
ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες "θεραπεύουν" κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.
η συνέχεια  Εδώ